Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 20:42, 13 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Ale jak podsypac? Że nawóz? Czy że pościelić im chcesz?

Martuś, chodzi mi o nawóz
asiak 07:57, 14 wrz 2016

Toszko, to co?
Robimy coś w weekend? Hortensje czekają
Do weekendu zedrę resztę darni w tym rogu, bo tam stały ogromne wory z kostką i darń nie wyrwana. Wory zmieniły miejscówkę i mogę drzeć Wygrabię spod tuj śmieci i można działać w rogu
Pomyślisz o mnie jak czas pozwoli?
asiak 08:04, 14 wrz 2016

Pora zbierać się do pracy, miłego dnia dla wszystkich
amelia_b 08:14, 14 wrz 2016

hej Asiu wpadam z rewizytąPozdrawiam
Constans 08:56, 14 wrz 2016

Macham
asiak 11:56, 14 wrz 2016

Toszko, widziałam dzisiaj w ogrodniczym cisy, ale takie jeszcze małe... myślisz, że są mi potrzebne?
Toszka 12:07, 14 wrz 2016

Na razie cisy nie sa ci potrzebne.
Potrzebne ci jest za to przerycie rogu na 7 metrów długie w dwie strony, czyli w prawo i w lewo. Na długości 7m już odcinek ma być punktem rabaty 2metry szerokości. Od jednego punktu do drugiego ma być łuk. Szerokość aż mniej więcej 0,5m od cisa.

Trzeba oczyścić, przekopać z obornikiem, korą, mączką, siarką (niewiele ale jednak). Ma być pulchna, przewiewna ziemia

Asiu, póki ziemi nie przygotujesz to nie rzucę hasła "start". Nie pozwolę, abyś włożyła masę pracy i pieniędzy w coś, co będzie chorować i marnieć za dwa-trzy lata.
bdan 12:32, 14 wrz 2016

asiak napisał(a)

Hakuro może uda mi sie złamać niechcący

Witam serdecznie i dziękuję za odwiedziny w moim wątku. Aż parsknęłam śmiechem czytając powyższy wpis.
Masz fajnych doradzających z Toszką na czele, więc ogród będzie Ci się szybko klarował i za rok sama się zdziwisz porównując zdjęcia

Toszka 12:40, 14 wrz 2016

Cha, cha, Danusia przyszła, a ja własnie chciałam pokazać ci jak na rogu (m.in) posadzimy miskanty Gracillimus i hortki i będzie podobny efekt

o, tak jak TU!!!
Kawa 12:43, 14 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Na razie cisy nie sa ci potrzebne.
Potrzebne ci jest za to przerycie rogu na 7 metrów długie w dwie strony, czyli w prawo i w lewo. Na długości 7m już odcinek ma być punktem rabaty 2metry szerokości. Od jednego punktu do drugiego ma być łuk. Szerokość aż mniej więcej 0,5m od cisa.

Trzeba oczyścić, przekopać z obornikiem, korą, mączką, siarką (niewiele ale jednak). Ma być pulchna, przewiewna ziemia

Asiu, póki ziemi nie przygotujesz to nie rzucę hasła "start". Nie pozwolę, abyś włożyła masę pracy i pieniędzy w coś, co będzie chorować i marnieć za dwa-trzy lata.

jesuuuuu aż siem zlękłam

ale wiesz Tochula że Ciem kofam nie?

Asia miłego rycia