Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 20:55, 26 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Asiu czy ta różyczka ma może płatki przypominające welur lub aksamit? Bo chyba mam podobną

Tak, Sylwia... takie welurowe ma te płatki
asiak 20:57, 26 lut 2017

hanka_andrus napisał(a)
Jabhym świerka nie ruszała. To nie jest duży okaz, Predzej pozbyłabym sie tego pniaka po ściętym drzewie za nim., wcale nie zdobi!
Wiem, wiem, kosić nie można równolegle, ale piękny jest, szkoda jego życia!

No, i teraz się zastanawiam nad tym świerkiem Może go jednak zostawię... hmmm
babka 21:56, 26 lut 2017

hanka_andrus napisał(a)
Jabhym świerka nie ruszała. To nie jest duży okaz, Predzej pozbyłabym sie tego pniaka po ściętym drzewie za nim., wcale nie zdobi!
Wiem, wiem, kosić nie można równolegle, ale piękny jest, szkoda jego życia!

Popieram i potwierdzam. Pień w pień a świerkowi ładną wysepkę zrób
Chociaż wiem, świerk + trawnik to średnie połączenie. Ich korzenie płytko rosną, wychodzą na powierzchnię i osuszają grunt.
asiak 06:18, 27 lut 2017

Oleńko, świerk zastaliśmy na swojej działce w momencie zakupu Kiepsko jest usytuowany, ale z każdej strony zdrowy, bynajmniej na zewnątrz
Zobaczę jeszcze, może go zostawię. Mąż się ucieszy
MirellaB 06:35, 27 lut 2017

Mi świerk się podoba. Szkoda przesadzać takich ładnych, dużych, zdrowych roślin. Zawsze jest ryzyko, że padnie. Najprościej wyciąć, wywalić, a rośliny szkoda. Lepiej się zastanowić jak zrobić z niej zaletę i ją podkreślić, albo potraktować jako fajną roślinę soliterową
anbu 09:16, 27 lut 2017

A co Wy tu tak o świerku rozprawiacie Hę?
Asiu wiosna idzie, czujesz to? A pamiętam jak nie mogłaś się doczekać
makadamia 09:18, 27 lut 2017

Asiu, chętnie bym coś doradziła ale nie mam jak: nie pamiętam, w którym miejscu działki rośnie ten świerk i czy da się zrobić mu wysepkę dookoła czy nie.
Nie żebym się znała, ale on mi wygląda na jakąś odmianę świerka białego, która nie rośnie zbyt duża i w związku z tym - nie wysusza trawnika dookoła. Ładny jest i szkoda by go było.

A w krótszy bok L - może kolejnej róży poszukasz?
asiak 12:08, 27 lut 2017

makadamia napisał(a)
Asiu, chętnie bym coś doradziła ale nie mam jak: nie pamiętam, w którym miejscu działki rośnie ten świerk i czy da się zrobić mu wysepkę dookoła czy nie.
Nie żebym się znała, ale on mi wygląda na jakąś odmianę świerka białego, która nie rośnie zbyt duża i w związku z tym - nie wysusza trawnika dookoła. Ładny jest i szkoda by go było.

A w krótszy bok L - może kolejnej róży poszukasz?

Aniu, nie chcę się obsadzać samymi różami. Moim chciejstwem są miłorzęby i chyba tam wsadzę 3 sztuki na nogach i coś do nich, tylko nie wiem co?
No, i nie wiem, co dać w rogu literki L? Czy po prostu nie dawać nic?
Hm...
asiak 12:27, 27 lut 2017

anbu napisał(a)
A co Wy tu tak o świerku rozprawiacie Hę?
Asiu wiosna idzie, czujesz to? A pamiętam jak nie mogłaś się doczekać

Debatujemy Aniu, czy wyrzucać mój świerk ze środka trawnika, czy nie Zdjęcie kilka postów wyżej
asiak 12:37, 27 lut 2017

MirellaB napisał(a)
Mi świerk się podoba. Szkoda przesadzać takich ładnych, dużych, zdrowych roślin. Zawsze jest ryzyko, że padnie. Najprościej wyciąć, wywalić, a rośliny szkoda. Lepiej się zastanowić jak zrobić z niej zaletę i ją podkreślić, albo potraktować jako fajną roślinę soliterową

Mirelko, też dochodzę do takich wniosków. Zacznie chorować, to go wyrzucę, póki co, jest zdrowy, równiutko rośnie.
Mój mąż jest strasznym przeciwnikiem wyrzucania jakichkolwiek roślin. A tego świerka nie mógł przeżyć. Jak mu dzisiaj powiedziałam, że świerk zostaje, był uradowany
Do rabaty go nie włączę, bo za daleko na środku rośnie. Wypielę go dookoła i wysypię żwirkiem, albo może coś mu wsadzę dookoła do towarzystwa? Zobaczę...