Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

jolanka 22:14, 27 maj 2021

Oj, Bogdzi brakuje, brakuje i to bardzo. Uściski ode mnie przekaż proszę, dobrze?

Asia, te Twoje hektary robią wrażenie, planujesz wspaniałe a przedw wszystkim z niesamowita konsekwencją, podziwiam
Margerytka40 09:09, 28 maj 2021

GorAna napisał(a)
Asiu, czego się nie dotkniesz, to wychodzi pięknie
Dzięki za informacje od Bogdzi
Przekaz następnym razem uściski ode mnie

Na pewno przekażę

Aniu dziękuję. Nie wszystko takie jakbym chciała, rabata kwaśna wciąż mi nie gra, nawet jej nie pokazuję
Margerytka40 09:13, 28 maj 2021

Alija napisał(a)

Zachwycam się tymi bodziszkami, obydwa ładne, no i pięknie Ci rosną, takie ogromne kępy.

Bodziszki u mnie mają zadania specjalne. Zdobią albo zapełniają trudne miejsca. Ich wielkość przerosła moje oczekiwania ale to nic. Te dwa na rondzie to siłacze pod względem długości kwitnienia
Margerytka40 09:19, 28 maj 2021

jolanka napisał(a)
Oj, Bogdzi brakuje, brakuje i to bardzo. Uściski ode mnie przekaż proszę, dobrze?

Asia, te Twoje hektary robią wrażenie, planujesz wspaniałe a przedw wszystkim z niesamowita konsekwencją, podziwiam

Jolu przekażę uściski. Wiem, że Pan Władysław jest oczami Bożenki i przekazuje co tam na forum więc pewnie przeczyta i Wasze pozdrowiwnia

Te hektary dają czasem w kość. Teraz po zmianach sporo mam jeszcze roślin w powijakach, pustego miejsca.. Chwast się ściele a ja najlepiej jakbym mogła się rozdwoić. Jedna ja robiła by nowe a druga ogarniała stare a tak to biegam trochę tu, trochę tu a roboty nie widać
inka74 09:20, 28 maj 2021

Twoja rabata to jak połowa mojego ogrodu ))
Rondo świetne. Bogdzię ucałuj od nas. Tęsknimy za nią, jej doświadczeniem i jej bajecznym ogrodem.
sylwia_slomc... 11:04, 28 maj 2021

Margerytka40 napisał(a)
Byłam wczoraj u Bogdzi i obiecałam, że przekażę więc przekazuję
Bożenka pozdrawia wszystkich serdecznie i przesyła buziaki. Podgląda czasem forum ale sama zarzeka się, że nie wróci. Ogród jest piękny mimo, że właścicielka twierdzi, że nic nie ma:
]
Dziękujemy
AniazUroczyska 18:47, 28 maj 2021

Margerytka40 napisał(a)

Jolu przekażę uściski. Wiem, że Pan Władysław jest oczami Bożenki i przekazuje co tam na forum więc pewnie przeczyta i Wasze pozdrowiwnia

Te hektary dają czasem w kość.

Asiu, to ile masz tych hektarów do obrobienia? Bodziszki siłacze to Rozanne? Jaką wysokość osiągają u Ciebie?
Margerytka40 20:56, 28 maj 2021

inka74 napisał(a)
Twoja rabata to jak połowa mojego ogrodu ))
Rondo świetne. Bogdzię ucałuj od nas. Tęsknimy za nią, jej doświadczeniem i jej bajecznym ogrodem.

Dziewczyny jak u mnie były stwierdziły, że na zdjęciach ogród wygląda na o wiele większy niż w realu. Faktycznie zdjęcia przekłamują, jest duży ale nie aż tak

Bogdzia na pewno ucieszy się z pozdrowień. Doświadczenie Bogdzi jest bezcenne, nie raz będę pewnie korzystać z niego zwłaszcza z rh
Margerytka40 21:02, 28 maj 2021

AniazUroczyska napisał(a)

Asiu, to ile masz tych hektarów do obrobienia? Bodziszki siłacze to Rozanne? Jaką wysokość osiągają u Ciebie?

Sam ogród to ok 2500m2 a działka ma blisko 4000.
Rozanne pod względem kwitnienia to faktycznie siłacz. Tłoczy od czerwca aż do przymrozków, które go ścinają. U mnie ma 40, 45 cm wysokości. Rośnie bardziej na szerokość, potrafi nawet wspinać się po innych roślinach. U mnie włazi na świerka Inversa. Jak za dużo sobie pozwala po prostu obcinam pęd.
Margerytka40 21:07, 28 maj 2021

Postępy