Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 12:35, 28 lut 2017

MirellaB napisał(a)
To pomysły się posypały. Ja wolę linie proste. Dodam jeszcze, żebyś przejrzała wątek Przemka "Ogród mały ale pojemny ", krótki wątek, piękny ogród, na przodzie ma linie proste, a tył ogrodu rabaty po okręgu

Ogród Przemka jest najczęściej pinowanym ogrodem z ogrodowiska
Mnóstwo osób z zagranicy go przyszpila

Jeszcze tylko hortensjowo-miskantowa rabata joli może iść z nim w konkury

Asiu - co to za kwiatuszek? Po raz pierwszy w życiu podoba mi się zestawienie czystej bieli, różu i żółci
Margerytka40 12:36, 28 lut 2017

makadamia napisał(a)
Powtarzam po raz kolejny - zbyt surowo siebie oceniasz.

Masz talent do tworzenia ładnych kompozycji roślinnych. Jak zaczniesz obsadzać poszczególne rabaty, to będę już siedziała cicho, bo sama lepiej sobie poradzisz.
Twój ogród potrzebował jedynie takiego... ogólnego spojrzenia i usystematyzowania.

Będzie dobrze.

Przywracasz mi nadzieję
Margerytka40 12:39, 28 lut 2017

MirellaB napisał(a)
To pomysły się posypały. Ja wolę linie proste. Dodam jeszcze, żebyś przejrzała wątek Przemka "Ogród mały ale pojemny ", krótki wątek, piękny ogród, na przodzie ma linie proste, a tył ogrodu rabaty po okręgu

Znam ten wątek dobrze . Marzenie
makadamia 12:42, 28 lut 2017

Bo Ty patrzysz na swój ogródek i przytłacza się a to trawnik nie taki, a to rabaty takie niepoukładane... Widzisz wszystkie jego braki.

A ja patrzę na zdjęcia i od razu wyobrażam sobie jak on będzie wyglądał w przyszłości.

To jest mój wypróbowany sposób radzenia sobie ze skrzeczącą rzeczywistością. Pozwala mi przetrwać kolejny rok z paskudnym kominkiem, niszczejącym tarasem i innymi felerami starego domu, na wyremontowanie których po prostu nie ma pieniędzy. Można powiedzieć, że żyję marzeniami
Margerytka40 12:42, 28 lut 2017

To zwykła stokrotka,z lupą trzeba ich teraz szukać takie maleńkie. Mam je w trawniku .
Margerytka40 12:44, 28 lut 2017

makadamia napisał(a)
Bo Ty patrzysz na swój ogródek i przytłacza się a to trawnik nie taki, a to rabaty takie niepoukładane... Widzisz wszystkie jego braki.

A ja patrzę na zdjęcia i od razu wyobrażam sobie jak on będzie wyglądał w przyszłości.

To jest mój wypróbowany sposób radzenia sobie ze skrzeczącą rzeczywistością. Pozwala mi przetrwać kolejny rok z paskudnym kominkiem, niszczejącym tarasem i innymi felerami starego domu, na wyremontowanie których po prostu nie ma pieniędzy. Można powiedzieć, że żyję marzeniami

Asia ok. zakładam różowe okulary i heja do roboty.
pestka56 12:57, 28 lut 2017

To co u mnie skrzeczy też rozpracowuję patrząc na to co mi sie udaje dobrego i ladnego zrobić. To chyba jedyny sposób.

A dziś mi skrzeknęło z pomocą dzika niedojdy
Dostałam po głowie, ale od jutra (dziś niestety nie ma mnie w domu) zasuwam przy płocie. Muszę zrobić wszystko to co odkładałam na później zajmujac się ciekawszymi częściami ogrodu.

Margerytka, trzeba mieć marzenia. Kiedyś uda się je zrealizować i świat bedzie błyszczał
Margerytka40 13:01, 28 lut 2017

pestka56 napisał(a)
To co u mnie skrzeczy też rozpracowuję patrząc na to co mi sie udaje dobrego i ladnego zrobić. To chyba jedyny sposób.

A dziś mi skrzeknęło z pomocą dzika niedojdy
Dostałam po głowie, ale od jutra (dziś niestety nie ma mnie w domu) zasuwam przy płocie. Muszę zrobić wszystko to co odkładałam na później zajmujac się ciekawszymi częściami ogrodu.

Margerytka, trzeba mieć marzenia. Kiedyś uda się je zrealizować i świat bedzie błyszczał

Amen
Margerytka40 16:45, 28 lut 2017

Koło świerków posadziłabym drzewo kolumnowe (wiśnia amanogawa? dąb green pillar?) i podsadziła bzem black lace.

Podoba mi się pomysł z dębem. Chciałabym mieć jakiegoś dęba ze względu na planowane rh. Czytałam o tym, że liście dębu bardzo wskazane jako ściółka pod nie. Ten który Asia zaproponowała jest śliczny.
ren133 16:48, 28 lut 2017

Byłaś? https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi