Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

ren133 12:06, 28 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)

Renia a co ze śliwami? Bo widzisz one mają mi zasłonić widok na ten dom po przeciwnej stronie ulicy.

A jaka jest długośc tego ogrodzenia? Nie można dać trzech drzew szczepionych wzdłuż płotu, w tych dereniach? nie wiem tylko czy bordowe? ja chyba wolałabym zielone
makadamia 12:07, 28 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Asiunia dzięki. Jak Ty tak mówisz to ja na Tobie jak na Zawiszy.
Już nie będę myślała o tych kwadratach. Normalnie zaczęły mi się przez moment styki zgrzewać. Uff..

Grzeczna dziewczynka
anbu 12:11, 28 lut 2017

Mi się zdaje, że linie proste łatwiej obsadzić niż esy floresy Albo ja taka ograniczona jestem
makadamia 12:12, 28 lut 2017

ren133 napisał(a)

A jaka jest długośc tego ogrodzenia? Nie można dać trzech drzew szczepionych wzdłuż płotu, w tych dereniach? nie wiem tylko czy bordowe? ja chyba wolałabym zielone

Śliwy po prostu odsunęłabym od tej sosny, żeby dać jej trochę oddechu.

W szeregu można je dać, jak najbardziej, ale wydaje mi się, że szeregi tu nie pasują. Cały ogród ma charakter naturalistyczny więc i przy ogrodzeniu niech będzie naturalistycznie.

Osobiście drzew o ciemnych liściach nie lubię (wyjątek robię tylko dla black lace, który jest cudowny), ale jak byłyby sadzone w trójkącie, jako jedna plama, to nie będę bardzo protestować
makadamia 12:16, 28 lut 2017

anbu napisał(a)
Mi się zdaje, że linie proste łatwiej obsadzić niż esy floresy Albo ja taka ograniczona jestem

Sądząc po tym, jak się pieruńsko umęczyłam ze swoimi dwoma prostymi rabatkami - chyba nie

Aniu - skoro się tu zgadałyśmy: mogłabyś zajrzeć na mój wątek? Pytam się o chore berberysy i Asia mi tu podpowiada, że masz różne sprytne sposoby pozapisywane. Może coś poradzisz
Margerytka40 12:23, 28 lut 2017

Też wolałabym w trójkącie i śliwy koniecznie. Fajny kontrast z dereniami dadzą. Renia jak je odsunę od tego niwaka to on i tak sie wysunie na pierwszy plan szczególnie podsadzony czymś fajnym. Turzyca evergold jest fajna, rozplenice chyba tu jednak nie , jakoś mi za krótko wyglądają extra jak na front. No i przy bordowych plecach, zielonym niwaku żółty kolor chyba ok.
Margerytka40 12:25, 28 lut 2017

makadamia napisał(a)

Grzeczna dziewczynka

Ja grzeczna
No po tym co nawywijałam to nie wiem.
MirellaB 12:31, 28 lut 2017

To pomysły się posypały. Ja wolę linie proste. Dodam jeszcze, żebyś przejrzała wątek Przemka "Ogród mały ale pojemny ", krótki wątek, piękny ogród, na przodzie ma linie proste, a tył ogrodu rabaty po okręgu
Margerytka40 12:32, 28 lut 2017

Kochane w podzięce za cenne rady i za to że jesteście ze mną moje pierwsze kwiatuszki

makadamia 12:32, 28 lut 2017

Powtarzam po raz kolejny - zbyt surowo siebie oceniasz.

Masz talent do tworzenia ładnych kompozycji roślinnych. Jak zaczniesz obsadzać poszczególne rabaty, to będę już siedziała cicho, bo sama lepiej sobie poradzisz.
Twój ogród potrzebował jedynie takiego... ogólnego spojrzenia i usystematyzowania.

Będzie dobrze.