Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

jolanka 21:31, 24 mar 2017

Asiu, kupiłam takie:

Arabella
Krakowiak PBR - ten na prezent dla znajomych
Purpurea Plena Elegans
Rooguchi
Paul Farges - '
Betty Corning

Margerytka40 21:34, 24 mar 2017

jolanka napisał(a)
Asiu, kupiłam takie:

Arabella
Krakowiak PBR - ten na prezent dla znajomych
Purpurea Plena Elegans
Rooguchi
Paul Farges - '
Betty Corning

Lecę oglądać
Margerytka40 21:53, 24 mar 2017

Ja dzisiaj też kupiłam "przypadkowo całkiem" śliwę Pissardii -niestety ostatnią a chciałam 3 i kłącza liatry fioletowej -3 szt. Też ostatnie.
Margerytka40 17:32, 25 mar 2017

Postanowiłam,że pierwszą rzeczą jaką zrobie w tym sezonie będzie przechowalnik na rośliny. Wymusza to na mnie sytuacja, bo zanosi się że muszę troche roślin na razie wysadzić a nie chcę biegać z nimi po różnych miejscach w ogrodzie. Poza tym mam już sporo bylin i traw do podziału a miejsce docelowe dla nich nie do końca sprecyzowane. Taki przechowalnik to super sprawa.

Wczoraj było tak

Dziś już tak

Margerytka40 17:38, 25 mar 2017

Nowe hortki też na razie pójdą do przechowalni bo w ogrodzie obawiam się że mogą skończyć marnie w ferworze zmian i przerabiania wszystkiego,to takie maleństwa,że trudno ich nie zdeptac. Właśnie myślę jak je oznaczyć żeby odmiany mi się nie potaśtały
Margerytka40 17:53, 25 mar 2017

Pomalutku zaczynam też wtajemniczać eMa w plany ogrodowe i wiecie co,nawet nie protestuje,wydaje mi się nawet że oczy mu się zaświeciły jak zaczęłam opowiadać
HanaK 18:26, 25 mar 2017

Wow, Asiu, dla mnie bomba, miałam dziś obcinac moje little limelight, ale wiało tak, że obcięłam tylko trawy i przerzuciłam kompostownik. Czy to były takie patyki z wiosennego cięcia ? Może sobie też zrobię sadzonki ??

Widzę, że ostro działasz, ja mam przechowalnię roślin na części tarasu i jałowce w donicach w przedogródku, marzę o tym, żeby to zlikwidować, ale nie nadążam z bieżącą robotą na rabatach, które już są gotowe.

Margerytka40 napisał(a)
Dziś już wiem na pewno,że z moich ukorzenianych w zeszłym roku hortek żyje i ma się dobrze
11 limek
6 anabelek
3 vanilki
HanaK 18:32, 25 mar 2017

Zgadzam się, przesadzanie roślin jest czasochłonne i "męcące i pocące" (jak to moja córka mawiała, gdy miała 2 lata)

ren133 napisał(a)
Kamienie to luzik ... gorsza sprawa z wykopywanie drzew i krzewów
Margerytka40 18:34, 25 mar 2017

Tak Haniu w ubiegłym roku ukorzeniałam patyczki. Bardzo się cieszę bo wyglądają dobrze. Jak ogrodzimy przechowalnik to je wysadzę bo inaczej boję się że moje psy mi je zmaltretują.

W tym roku ukorzeniam dużo więcej patyczków,dostałam sporo od dziewczyn . Jak się uda to dopiero będę miała sadzonek
AnnaCh 18:35, 25 mar 2017

Asia, szalona kobieto I Ty to sama?