Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

sylwia_slomc... 08:59, 21 lip 2018

Kosmata cudo i jak obficie kwitnie, popieram Bogdzię
Margerytka40 21:22, 21 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
Przejeżdzałam wczoraj , ładnie widac kwitnace hortensje ale bez przerwy zachwyca mnie kosmata i martwię sie ze jak ja przesadzisz moze zmarniec bo juz jest duża , ja bym wycieła tą kosodrzewinę przed nią a ja bym zostawiła , cudnie wygląda .

Też mam obawy i zobaczymy jak to będzie ,ona cudem tam rośnie bo warunki zupełnie nie dla niej i myślę ,że przez to nie kwitnie co roku ale stracić jej bym nie chciała.
Margerytka40 21:28, 21 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kosmata cudo i jak obficie kwitnie, popieram Bogdzię

Ech ,sama nie wiem . Mam tam zaplanowaną różankę a do róż(pomarańczowych) średnio mi ona pasuje i nawet nie chodzi o zestawienie kolorów bo to może nawet nawet ale zarówno róże jak i ona muszą gwiazdorzyć i dwie gwiazdy w jednym miejscu to jednak za dużo
Gruszka_na_w... 22:58, 21 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Jutro mają dotrzeć carexy palmowe i dereń controversa.

A jaki masz pomysł na te palmowe caraxy. W piątek miałam je w łapkach, ale wizji mi zbrakło.
Czytam dalej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 23:04, 21 lip 2018

Śmiałki ładnie już świecą w promieniach słońca, a hortensje nabrały masy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 23:38, 21 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A jaki masz pomysł na te palmowe caraxy. W piątek miałam je w łapkach, ale wizji mi zbrakło.
Czytam dalej.

U mnie zaplanowane te niższe Little Midge. Chcę z nich zrobić na kwaśnej duży łan a w nim zatopione grupkami hosty ,tawułki,bodziszki,może parzydła. Na razie chcę przetestować czy tam dla nich wystarczająco wilgotno i widno
eVka 11:33, 23 lip 2018

Choiny posadzone, pięknie wyglądają też juz bym chciała sadzić swoje ale czekam na pomalowanie starego garażu, bo przed nim maja rosnąć. Nie mam już kup końskich, jadę do koleżanki w tygodniu do koni pozbierać, przekopię już teraz, może do jesieni choć trochę się przerobią w ziemi.
Kasya 11:36, 23 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Kasiu ,żywopłot może minimalnie skrzywiony bo tam ogrodzenie jakos dziwnie idzie a dodatkowo po zeszłorocznych pomiarach okazało się że nie do końca tak ma przebiegać. Niebieskim sznurkiem jest wyznaczona granica działki. Wolę posadzić od razu tak jak ma być granica niż później się odsuwać.
Przebarwiające sie hortki to sundae fraise,później nn,Limki ,polar Bear.
Ja niestety dopiero wtorek mogę mieć ogrodowy

te kupki ciemne myslalam ze tam sa dolki pod cos, tak po łuku
tempo masz zawrotne
Margerytka40 21:06, 23 lip 2018

effka napisał(a)
Choiny posadzone, pięknie wyglądają też juz bym chciała sadzić swoje ale czekam na pomalowanie starego garażu, bo przed nim maja rosnąć. Nie mam już kup końskich, jadę do koleżanki w tygodniu do koni pozbierać, przekopię już teraz, może do jesieni choć trochę się przerobią w ziemi.

Ja mam sporo bydlęcego obornika ,takiego już przekompostowanego. Jutro przekopuję jeszcze część tej rabaty. Chciałabym wsadzić już azalie tam ale niestety jeszcze ich nie mam,dwa gatunki znalazłam w ofercie Ciepłuchy ,brakuje mi jeszcze jednego. Chyba jutro zadzwonię i zapytam czy jest szansa że w jesiennej ofercie będzie. Jak nie to chyba inne kupię.
Margerytka40 21:12, 23 lip 2018

Kasya napisał(a)

te kupki ciemne myslalam ze tam sa dolki pod cos, tak po łuku
tempo masz zawrotne

Chciałabym móc jak najszybciej ogarnąć te zmiany a najbardziej teraz zależy mi na zlikwidowaniu rabat które są na miejscu przyszłego trawnika. Niezły sajgon mi się zrobił na samym środku ogrodu i już mnie to denerwuje . Wszystko inne musi poczekać na swoją kolej