Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 22:45, 24 lip 2018

mrokasia napisał(a)
O proszę, jak zieloniutko .

Nawet limonkowo
eVka 01:06, 25 lip 2018

Piękności ☺ pięknie Ci rośnie i jak szybko. Równiutka.
Z nawożeniem moze popatrz na opakowaniach nawozów w necie po jakim czasie można.
Ja niestety nie równo nawiozłam trawnik siewnikiem do nawozów i muszę poprawić recznie. Trudna sztuka z tym nawożeniem.
Gruszka_na_w... 16:33, 25 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Dokładnie to jest to miejsce ,inaczej prawda?

Inaczej, inaczej. Elegancko się zrobiło. Bardzo ładnie ten trawniczek wygląda.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 20:58, 25 lip 2018

effka napisał(a)
Piękności ☺ pięknie Ci rośnie i jak szybko. Równiutka.
Z nawożeniem moze popatrz na opakowaniach nawozów w necie po jakim czasie można.
Ja niestety nie równo nawiozłam trawnik siewnikiem do nawozów i muszę poprawić recznie. Trudna sztuka z tym nawożeniem.

Mnie chyba najwygodniej ręcznie rozsypywać nawóz ale nie mam porównania bo siewnika się jeszcze nie dorobiłam. Oglądałam ostatnio nawet jakiś w markecie ale nie kupiłam
Margerytka40 21:01, 25 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Inaczej, inaczej. Elegancko się zrobiło. Bardzo ładnie ten trawniczek wygląda.

Nie myślałam tak nigdy ,że elegancko ale coś w tym jest
Margerytka40 21:10, 25 lip 2018

Cały dzień rozmyślam gdzie by wpasować moje dwie wielgaśne kuliste tuje ,które mi zawadzają przy tym drugim sosnowym niwaku i nic nie wymyśliłam . To jest dla mnie najgorsze ,to wymyślanie. Gdyby ktoś przyszedł i powiedział to przesadź tu ,tamto tu to spoko ,nawet wielkie egzemplarze mogę wykopać i nie boję się pracy ale to myślenie -wrr
Może znajdę jakieś fotki tych tujek albo zrobię jutro nowe. Wielkie są i całkiem niezłe,szkoda by było nie znaleźć im nowego miejsca.
anna_t 21:18, 25 lip 2018

Asia A co będzie po drugiej stronie wjazdu? Po prawo? Może tam je daj A kiedyś tam dosadzisz łan hakone
Margerytka40 21:25, 25 lip 2018

anna_t napisał(a)
Asia A co będzie po drugiej stronie wjazdu? Po prawo? Może tam je daj A kiedyś tam dosadzisz łan hakone

Już też tak myślałam ale wiesz co,tam ląduje na razie wszystko z czym nie wiem co zrobić,obawiam się żeby tam przechowalnik w końcu nie powstał . Zrobię jutro zdjęcia drugiej strony tego wjazdu,jeszcze chyba nie pokazywałam bo to brzydactwo straszne
Margerytka40 10:21, 26 lip 2018

Pokażę te moje kule thujowe

Na drugim zdjęciu widać jakie są wielkie. Rosną na tej rabacie z niwakiem czyli na drugiej stronie frontowej i blokują mi tam pracę.

A tu to co po drugiej stronie wjazdu.

Te tujki w rzędzie chciałabym przesunąć dalej od wjazdu,nie wszystkie zostaną bo tam mix gatunków jest. Myślę nawet czy na razie nie wsadzić szmaragdów po całości tylko Tak że trzy metry za nimi. Jak szmaragdy urosną wyciepałabym ten zmiksowany szpaler
anna_t 10:43, 26 lip 2018

ty masz jeszcze tyle terenu po drugiej stronie??