Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

anna_t 20:26, 20 wrz 2018

pokażesz?
anna_t 20:27, 20 wrz 2018

powiem Ci że wystraszyłam się że coś z rodziną lub zdrowiem a ty ogrodem przerażona
Toszka 20:28, 20 wrz 2018

No i co ja mam ci napisać? hmmm...wiem! Szukamy przecież plusów w minusach!!!!
Proszę Pani, będzie pięknie. Straty na wojnie muszą być
I stare ogrodnicze powiedzenie: musi być gorzej by było lepiej!
Margerytka40 20:30, 20 wrz 2018

Nawet nie robiłam zdjęć.Na razie jedna strona od warzywnika ,w sobotę jak nie będzie padać dalszy ciąg i wtedy zobaczę w całej okazałości betonowy wstrętny płot.
Margerytka40 20:34, 20 wrz 2018

Toszka napisał(a)
No i co ja mam ci napisać? hmmm...wiem! Szukamy przecież plusów w minusach!!!!
Proszę Pani, będzie pięknie. Straty na wojnie muszą być
I stare ogrodnicze powiedzenie: musi być gorzej by było lepiej!

Ty mi lepiej zapodaj jakieś dopalacze na te szmaragdy co by migusiem rosły. Jeszcze myślę ,że może udałoby mi się kupić większe te tuje,może będą mieli . Żeby tak choć z 1,5m
Margerytka40 20:42, 20 wrz 2018

anna_t napisał(a)
powiem Ci że wystraszyłam się że coś z rodziną lub zdrowiem a ty ogrodem przerażona

Z każdym kolejnym krzakiem bardziej . Najlepszy to mój M ,bez zastanawiania kopał,podziwiam jego wiarę ,że wiem co robię
Toszka 20:44, 20 wrz 2018

A proszę cię bardzo
ziemia przekopana ze sporą ilością kory frakcji 40-60mm. Mączka granitowa. Kompost i obornik przekompostowany (ten ostatni nie jest obowiązkowy). I obowiązkowo w dołki nawóz pk lub jesli znajdziesz inny pk ale bez azotu. Ten nawóz jako ukorzeniacz, stymulator.
Ważne by miały stosunkowo dużą bryłę korzeniową i wodę na żądanie. Zwłaszcza do końca lipca.
Jak już upolujesz szmaragdy to daj znać...dołożę swoje błogosławieństwo
anka_ 20:51, 20 wrz 2018

Asiu znam ten ból. Miałam 2 metrowej wysokości żywopłot z ałyczy, chroniący przed spojrzeniami przechodniów (a mieszkam na górce). Wyciapałam i pierwsze zwolnienie po demolce to łza się kręciła. Teraz mam malutkie cisy. I jednego czego żałuję, że tak późno dokonałam zmiany.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
polinka 21:34, 20 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)
Zaczęliśmy dziś wykopywać te stare iglaki w plecach rabaty hortkowej. Widok po jest ....hmm . Chyba pierwszy raz odkąd zaczęłam rewolucję mam aż tak duże wątpliwości czy dobrze robię. Miałam duże iglaki które tworzyły przesłonę,misz-maszowe ale duże a teraz nim metrowe szmaragdy urosną

Asiu, nie żałuj smaragdom wody. Nawet jak będziesz myślała, że pływają to one i tak będą zadowolone Za trzy lata będziesz miała już wysoką ścianę a za pięć będziesz sie modlić aby przestały rosnąć
Wiolka5_7 21:40, 20 wrz 2018

polinka napisał(a)

Asiu, nie żałuj smaragdom wody. Nawet jak będziesz myślała, że pływają to one i tak będą zadowolone Za trzy lata będziesz miała już wysoką ścianę a za pięć będziesz sie modlić aby przestały rosnąć

Zgadzam się