Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Wiolka5_7 19:29, 05 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

No i dziś trochę padało i wiało. Mimo to i tak w przerwach między opadami coś tam pokopałam dalej na posumakowej. Wszyscy się patrzyli na mnie jak na wariatkę ale co tam

U mnie to taka nawałnica byla,że tylko grzmotów brakowało...jutro ma być lepiej...ciekawe jak w przyszlym tygodniu,bo widzę,że będzie ochlodzenie u mnie i przymrozki....może się odmieni

Nie ma co się przejmować fajnie,że podziałałaś
Mariposa 19:58, 05 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

No i dziś trochę padało i wiało. Mimo to i tak w przerwach między opadami coś tam pokopałam dalej na posumakowej. Wszyscy się patrzyli na mnie jak na wariatkę ale co tam

No to obie jesteśmy wariatki, bo ja też dzisiaj pracowałam w ogrodzie

Jak Twoje róże? Dotarły? Miały być chyba w tym tygodniu?
anna_t 20:07, 05 mar 2019

A gdzie jakie foty maleńka?
Margerytka40 20:09, 05 mar 2019

Mariposa napisał(a)

No to obie jesteśmy wariatki, bo ja też dzisiaj pracowałam w ogrodzie

Jak Twoje róże? Dotarły? Miały być chyba w tym tygodniu?

Ty to masz spokój u siebie a u mnie to wiesz jak jest-autostrada
Ale podobno ma być przejazd górą do Zachodniej, słyszałaś? Ale super by było. Pomijając kolejki i stratę czasu ale u mnie w końcu by było spokojniej. Róże w czwartek, piątek przyjdą a w przyszłym tygodniu magnolie
Margerytka40 20:12, 05 mar 2019

anna_t napisał(a)
A gdzie jakie foty maleńka?

Jak przekopę do końca to będą. Już za chwilę, może w czwartek bo jutro znowu mam nie ogrodowy dzień. Będę się Was pytać jak te buksy wsadzić, znaczy się gdzie
Mariposa 20:16, 05 mar 2019

Asiu, nie słyszałam, napisz mi na priv
Margerytka40 20:16, 05 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie to taka nawałnica byla,że tylko grzmotów brakowało...jutro ma być lepiej...ciekawe jak w przyszlym tygodniu,bo widzę,że będzie ochlodzenie u mnie i przymrozki....może się odmieni

Nie ma co się przejmować fajnie,że podziałałaś

Nie no to u nas deszczyk delikatny tylko wiało jak diabli, nawet czapkę musiałam założyć, chyba jakichś dużych przymrozków nie będzie 2,3 stopnie to pikuś
Wiolka5_7 20:38, 05 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Nie no to u nas deszczyk delikatny tylko wiało jak diabli, nawet czapkę musiałam założyć, chyba jakichś dużych przymrozków nie będzie 2,3 stopnie to pikuś

Ja to w czapie caly czas zdradliwa ta pogoda
Też myślę, że taki mrozek to nic....tylko znowu do prac w ogrodzie;może być , nie ciekawie..
Kawa 10:06, 06 mar 2019

hej Asia
no niźle juz działasz
sumaki - kiedyś mi się podobały i chciałam mieć ale ogólnei się cieszę że ich nie mam
ściskam
Pszczelarnia 12:22, 06 mar 2019

Asia, choiny żywopłotowe generalnie powinny być cięte zawsze. Ja tnę przed ruszeniem przyrostów albo (jak nie zdążę), dopiero na pocz. lipca.

I ważne - po cięciu powinny mieć wodę i witaminy na wzmocnienie.

Walczę ( u siebie ) z prowizorkami i bylejakością ale to jest chyba skazane na porażkę.