Oj Natuś, jest kilka roślin, które chorują. Bukszpany, róże mają plamistośc i niestety drzewka owocowe. Pomio oprysków plonów w tym roku z nich nie będzie.
Od zimy sukcesywnie pada też wierzba Hakuro, no ale trudno...
U mnie prawie wszystko coś ma nie tak. Bukszpany zzolkniete. Hortensje nie dość że nie zakwitły to teraz zaczęły im liście schnąć i są krzaczory brzydkie. I inne rosliny tez maja problemy. Ehh brak mi sił.
Bukszpany w tym roku u wszystkich chorują. Takie lato niestety.
A u mnie w tamtym roku Anabelki nie zakwitły i miały chlorozę i też brzydkie liście. Więc na wiosnę kupiłam siarczan magnezu, zmieszałam z taczką kompostu i rozsypałam na całej rabacie i przegrabiłam. Deszcze podlały i siarczan się rozpuścił. Później jeszcze raz już samym siarczanem posypałam lekko pod wszystkie kwasoluby. Do tego ze dwa razy podlałam Magiczną Siłą do hortensji, raz udało mi się spryskać wszystko florovitem (na więcej nie było czasu) i w tym roku były takie kwiaty, że pod ciężarem łodygi się załamywały .
Więc nie przejmuj się, tylko na wiosnę mocno zasil ziemię.
Reniu ze zdjęciami mam mały problem. Nie działa mi aparat i korzystam tylko z telefonu. A jakośc tych zdjęć pozostawia wiele do życzenia. I nawet jak ich sporo zrobię, to niestety większość jest nie do pokazania....