Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 13:31, 03 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Jessu Ty juz sadzisz chyba działasz jak torpeda hahaha

Cudeńko nie?
http://www.futuregardens.pl/ambrowiec-amerykanski-slender-silouette-liquidambar-styraciflua.html

No.... (jeju nie wiem jak się wstawia emotikona z rozmarzonymi oczami)
A Ty Jola od nich kupowałaś swojego?
Nett 13:35, 03 paź 2016

makadamia napisał(a)
Jestem właśnie w Warszawie i się nie zapowiada

Siąpi tak niezdecydowanie i wiaterku żadnego nie ma.

Oby mi dosiewka trawy wzeszła przed zimą

Będę trzymac Asia kciuki za Twoją trawę. U mnie jak posiałam przyszła ulewa taka, że zmyło mi trawę i miałam ją wszędzie, tylko nie na trawniku. A później to co dosiałam, tylko sie nie śmiejcie , to teraz zdarłam.

A ten komunikat, to na dzis i jutro, więc wiesz, pilnuj się tam.
lojalna_ 13:36, 03 paź 2016

Nie to zdjęcie mi sie najbardziej podoba ) kupowałam u Kapiasa ))
UlaB 13:47, 03 paź 2016

Mysle, ze trzeba tylko poszukac informacji jak daleko sięgają korzenie tego ambrowca, zeby biedy sobie nie narobić. Średnicy nie ma wielkiej w dorosłym wieku, a wygląd - bossssski (jak to ambrowiec). Natomiast pamietaj ze to roslina ktora lubi wilgotno i io ile dobrze pamietam raczej kwaśno-obojętne podłoze (nie zasadowe). Nie wiem wiec czy bliskie sąsiedztwo wylewki taraowej mu nie bedzie przeszkadzac. Trzebaby pewnie troche przypilnowac pH.

Ja czekam na pierwsze jesienne przebarwienie mojego grujecznika. Kupilam i sadziłam wiosną. Cale lato pieknie rósł - pogoda mu ewidentnie pasowała. Pamietaj, ze on lubi dosyc wilgotne podłoże i na forum pojawialy sie informacje, że w pełnym słoncu przypala mu listki. U mnie od zachodu ma towarzystwo innych drzew i nie było uszczerbku na liściach
UlaB 13:49, 03 paź 2016

o, to chyba ta strona ktora lubi fantazjowac co i Toszka ją wspominała ale drzewo rzeczywiscie ma szanse tak wyglądac
Nett 13:58, 03 paź 2016

UlaB napisał(a)
Mysle, ze trzeba tylko poszukac informacji jak daleko sięgają korzenie tego ambrowca, zeby biedy sobie nie narobić. Średnicy nie ma wielkiej w dorosłym wieku, a wygląd - bossssski (jak to ambrowiec). Natomiast pamietaj ze to roslina ktora lubi wilgotno i io ile dobrze pamietam raczej kwaśno-obojętne podłoze (nie zasadowe). Nie wiem wiec czy bliskie sąsiedztwo wylewki taraowej mu nie bedzie przeszkadzac. Trzebaby pewnie troche przypilnowac pH.

Ja czekam na pierwsze jesienne przebarwienie mojego grujecznika. Kupilam i sadziłam wiosną. Cale lato pieknie rósł - pogoda mu ewidentnie pasowała. Pamietaj, ze on lubi dosyc wilgotne podłoże i na forum pojawialy sie informacje, że w pełnym słoncu przypala mu listki. U mnie od zachodu ma towarzystwo innych drzew i nie było uszczerbku na liściach

Kurcze, no u mnie właśnie w pełnym słońcu by był, bo cienia u mnie w ogóle nie ma. Hmmm, no dobra skupię się na tym ambrowcu najpierw. Od wylewki byłby dobre 1-1,5m, no a podłoze to wiadomo, że trzeba mu przygotować.
Tylko tak sobie myślę- on najładniej to by wyglądał jako taki soliter, z czyms ewentualnie niedużym w nóżkach, prawda?
U Danusi w ogrodzie ma kulki w nogach i nieduże trawki i widze, że w tujach jest nawet przerwa zrobiona żeby go widać było
No pododba mi się ogromnie.
Ty Ula to masz deobre pomysły.

A nie chciałabyś pokazac swojego grujecznika?
Nett 13:59, 03 paź 2016

UlaB napisał(a)
o, to chyba ta strona ktora lubi fantazjowac co i Toszka ją wspominała ale drzewo rzeczywiscie ma szanse tak wyglądac

Danusia w geometrycznym sadziła idealnego, z listkami od samego dołu, gęsty, równiuteńki, piękny.
Nett 14:00, 03 paź 2016

Toszka a co Ty o tym myślisz żeby tego kolumnowego dać w to kółko przy tarasie, przy wejściu do ogrodu? A pod niego kulki i trawki?
lojalna_ 14:05, 03 paź 2016

Oczywiscie ze taki jest moj z elegonroku )

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=920
lojalna_ 14:07, 03 paź 2016

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=919

A grujecznik wyglądał tak ))