Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Gardenarium 11:16, 10 paź 2016

Drzewa trzeba odsunąć od tui, tuje wyrównać w poziomie, aby robiły ładny, zwarty ekran, nie taki pofalowany.

Nie tyle gatunek jest tu ważny, co pokrój i oczywiście kolor liści. Gdyby to były grujeczniki na wysokich pniach, pewnie 3 sztuki potrzeba, ale mają za rzadkie korony, chyba nie zasłonią.

Gdyby to były buki, to też co najmniej 3 szt. Kolumnowe, bordowe.
Nasadzenia między drzewami a tujami trzeba przesunąć na front rabaty.

Gdyby to były platany 'Alphens Globe' trzeba je kontrolować i trzymac w ryzach, dobrze znoszą cięcie. Aby nie zabiły tui, i jeszcze dalej je odsunąć od tui. Ta opcja chyba jest mi najbliższa i najlepiej (szczelnie) zasłoni. Dwa drzewa.

Instagram Ogrodowiska
malgol 11:40, 10 paź 2016

No widzisz Aneta jaką pomoc dostałaś? A ty już tydzień nad dzrewami myślałaś A tu szast prast i...gotowiec
Tez bym tak chciała
Nett 11:51, 10 paź 2016

Gardenarium napisał(a)
Drzewa trzeba odsunąć od tui, tuje wyrównać w poziomie, aby robiły ładny, zwarty ekran, nie taki pofalowany.

Nie tyle gatunek jest tu ważny, co pokrój i oczywiście kolor liści. Gdyby to były grujeczniki na wysokich pniach, pewnie 3 sztuki potrzeba, ale mają za rzadkie korony, chyba nie zasłonią.

Gdyby to były buki, to też co najmniej 3 szt. Kolumnowe, bordowe.
Nasadzenia między drzewami a tujami trzeba przesunąć na front rabaty.

Gdyby to były platany 'Alphens Globe' trzeba je kontrolować i trzymac w ryzach, dobrze znoszą cięcie. Aby nie zabiły tui, i jeszcze dalej je odsunąć od tui. Ta opcja chyba jest mi najbliższa i najlepiej (szczelnie) zasłoni. Dwa drzewa.

Bardzo bardzo dziękuję! Wszystkie trzy warianty niesamowite. Oczywiście jeszcze do przemyślenia, ale na pierwszy rzut oka, również najbliższe są mi platany. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Czy pod platanami można dać pas hortensji, czy lepiej coś innego?
Nett 11:56, 10 paź 2016

malgol napisał(a)
No widzisz Aneta jaką pomoc dostałaś? A ty już tydzień nad dzrewami myślałaś A tu szast prast i...gotowiec
Tez bym tak chciała

Gosia poprosiłam Danusię bo już byłam zdesperowana. Miałam zamawiac drzewa, a jednak ręka mi się trzęsła, bo nie byłam na 100% przekonana, że to właściwe. Ogromnie jestem wdzięczna Danusi za pomoc.
Kurczę, takie wyczucie tematu, kolorów.. podziwiam naprawdę.
Nett 13:46, 10 paź 2016

Toszko, dziewczyny, a między platanami a tujami będę mogła posadzić szpaler Limek? Nie będzie tam docelowo za ciemno? I czy te dwa odcienie zieleni będą do siebie pasować?
Czy lepiej posadzić coś innego?
anbu 13:49, 10 paź 2016

Czyli zdecydowałaś się na Platany?
malgol 13:50, 10 paź 2016

Nett napisał(a)
Toszko, dziewczyny, a między platanami a tujami będę mogła posadzić szpaler Limek? Nie będzie tam docelowo za ciemno? I czy te dwa odcienie zieleni będą do siebie pasować?
Czy lepiej posadzić coś innego?

Jak dla mnie to już wyższa szkoła jazdy
Nett 14:03, 10 paź 2016

anbu napisał(a)
Czyli zdecydowałaś się na Platany?

Najbardziej do mnie przemawiają, tylko nie wiem własnie co pod nie.
Nett 15:19, 10 paź 2016

Znalazłam kilka inspiracji z platanami i hortensjami, więc chyba można. Nie pogryzą się. No to chyba jest decyzja
lojalna_ 17:02, 10 paź 2016

Nett a czy Ty nadal chceszvtchcesz platany przy ogrodzeniu tak jak planowałaś ?
Bo jesli tak to moze w srodku ogrodu juz inne drzewa )).

Ja Ci zrobie fotki moich platanów w zestawieniu dwa trzy , postaram sie jakos to rozsądnie zrobic tylko u mnie odleglosci sa spore )))