Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Eksperyment ogrodowy Beaty

Eksperyment ogrodowy Beaty

popcorn 10:47, 20 cze 2012

Beato cudnie u Ciebie!!! A krzewuszki na kijkach są tak hodowane, czy specjalnie szczopione? Wiesz może?
Super!! pozdrawiam
EPODLAS 11:34, 20 cze 2012

Pierwszy raz jestem u ciebie w odwiedzinach. Wątek nazywa się "eksperyment ogrodowy, a tu okazuje się że jest doświadczonym ogrodnikiem Mnie też bardzo spodobała się krzewuszka na kiju. Lubię bardzo te wdzięczne krzewy.
BEATA_S 14:40, 20 cze 2012

popcarol napisał(a)
Beato cudnie u Ciebie!!! A krzewuszki na kijkach są tak hodowane, czy specjalnie szczopione? Wiesz może?
Super!! pozdrawiam

Dzięki Karolinko! Krzewuszki kupiłam już szczepione, ale myślę, że jakby się postarać to można samemu wyprowadzić z normalnego krzaka Tylko czy warto?. One nie są drogie. Pozdrawiam
BEATA_S 14:54, 20 cze 2012

EPODLAS napisał(a)
Pierwszy raz jestem u ciebie w odwiedzinach. Wątek nazywa się "eksperyment ogrodowy, a tu okazuje się że jest doświadczonym ogrodnikiem Mnie też bardzo spodobała się krzewuszka na kiju. Lubię bardzo te wdzięczne krzewy.

Witaj ... witaj Bożenko, zapraszam częściej Tytuł wątku ..hmmm. wiesz, w tej chwili też mi sie zupełnie nie podoba, ale szczerze mówiąc jak zakładałam wątek to się tak naprawdę nie zastanawiałam Wymyśliłam Eksperyment , bo wówczas byłam (jestem ) na etapie przesadzania zakupionych wcześniej roślin
Tak to jest jak się coś zaczyna bez planu, bez znajomości i ogólnego rozeznania w temacie. I uwierz mi... ja naprawdę nie kokietuję . Tak było! Byłam zupełnie "zielona" (nie wiem czy to określenie jest trafne do sytuacji w której chcę go użyć ale ... niech tam ). Ledwie odróżniałam górę marchewki od natki pietruszki, pory od bąków cebuli , a o roślinach ozdobnych nie wspomnę
Thuja to była thuja bez rozróżniania na Smaragd, Columna czy Brabant , a choinka to choinka ! Nie tam jodły czy świerki
Dopiero później zaczęłam się tym interesować i stało się to moją pasją. Teraz mogę z ogródka nie wychodzić (gdyby nie inne obowiązki ... !!!) a z samego ogrodu zaczynam być zadowolona, choć jeszcze mu trochę brakuje
Zapraszam więc Bożenko zawsze , obserwuj moje postępy
popcorn 14:56, 20 cze 2012

Wyprowadzoną mam kalinę, na razie na kijku, ale myślę nic z tego nie będzie, i tak się zrobi wielki krzak. Krzewuszki pewnie raczej tez lepsze szczepione, bo jak nad nimi zapanowac, wielkie rosna!!
Cudnie u Ciebie Ja tez bym chciala zmienic nazwe wątku... jak??
BEATA_S 07:43, 21 cze 2012

popcarol napisał(a)
Wyprowadzoną mam kalinę, na razie na kijku, ale myślę nic z tego nie będzie, i tak się zrobi wielki krzak. Krzewuszki pewnie raczej tez lepsze szczepione, bo jak nad nimi zapanowac, wielkie rosna!!
Cudnie u Ciebie Ja tez bym chciala zmienic nazwe wątku... jak??

Karolinko można przycinać to będą się zagęszczać Nazwę wątku można zmienić - trzeba napisać do admina Gdzieś jest o tym mowa - chyba w wątku Sprawy techniczne. Pozdrawiam
zbigniew_gazda 08:14, 21 cze 2012

Beatko dzięki za odwiedzinki u mnie . Znowu pochodziłem u Ciebie i normalnie jestem chory . Przepięknie masz . A proszę napisz mi czy krzewuszki na pniu (cudo) to one są szczepione i można takie kupić ? Bo z takich krzaków to nie zrobi takiej jak Twoje bo będą odrosty tak ?
BEATA_S 08:20, 21 cze 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Beatko dzięki za odwiedzinki u mnie . Znowu pochodziłem u Ciebie i normalnie jestem chory . Przepięknie masz . A proszę napisz mi czy krzewuszki na pniu (cudo) to one są szczepione i można takie kupić ? Bo z takich krzaków to nie zrobi takiej jak Twoje bo będą odrosty tak ?

Tak Zbyszku, ja kupowałam szczepione, nawet niedawno widziałam w ogrodniczym A krzak należałoby wyprowadzić (da się) tylko trzeba poświęcić trochę czasu i pracy .
zbigniew_gazda 08:26, 21 cze 2012

BEATA_S napisał(a)

Tak Zbyszku, ja kupowałam szczepione, nawet niedawno widziałam w ogrodniczym A krzak należałoby wyprowadzić (da się) tylko trzeba poświęcić trochę czasu i pracy .

Bardzo dziękuję Beatko - może spróbuję się pobawić ?
BEATA_S 08:32, 21 cze 2012

Drobiazg