Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

anbu 13:36, 08 paź 2016

O rany ale Marcin namieszał
Rzeczywiście, do chłopów trzeba mieć końską cierpliwość mam w domu trzy sztuki, wiem o czym piszesz

U mnie właśnie przestało kropić, zaraz lecem z workiem do lasu po igliwie i po kupę konia na pole też lecem
makadamia 13:38, 08 paź 2016

Jednocześnie pisałyśmy ale to jest właśnie to o co mniej więcej mi chodziło.

Warzywnik w takim razie przy wejściu, w południowo-wschodnim rogu a część wypoczynkowa nadal w płd-zach.
Constans 13:44, 08 paź 2016

Nie chciałabym warzywnika przy wejściu ale znów na zachodniej ścianie będzie miał chyba za cieniście. Ja już zgłupiałam. Miałam już jako taką wizję całości (nawet nasadzenia ) a teraz jak zwykle, wpadł Pan Chaos (czyt. Marcin) i znów pustka w głowie. Spróbuje coś naszkicować dzisiaj i na nowo ogarnąć te nasze ary...
Constans 13:47, 08 paź 2016

anbu napisał(a)
Rzeczywiście, do chłopów trzeba mieć końską cierpliwość mam w domu trzy sztuki, wiem o czym piszesz

U mnie właśnie przestało kropić, zaraz lecem z workiem do lasu po igliwie i po kupę konia na pole też lecem

Anek, nie sądziłam że będę zazdrosna o zbieranie kupy z pola a jestem
Constans 13:57, 08 paź 2016

makadamia napisał(a)
Jednocześnie pisałyśmy ale to jest właśnie to o co mniej więcej mi chodziło.

Warzywnik w takim razie przy wejściu, w południowo-wschodnim rogu a część wypoczynkowa nadal w płd-zach.

Asiu, muszę przełknąć te zmianę poukładać w głowie, bo ja wbrew pozorom staram się myśleć na zaś i mieć na uwadze warunki jakie tam będą (po wybudowaniu tych stałych elementów) dla roślinek, które lubię. Drzewka rosnące na granicy ROD dają cień po południu (tu gdzie studnia), domek może nieduży będzie ale cień również rzuci na część działki, żywopłot też...wygląda na to, że będę miała mało miejsc słonecznych...a może histeryzuje, nie wiem.
Constans 17:00, 08 paź 2016

anbu napisał(a)

Ania, sorrrry ale tak teraz czytam Cię ponownie i śmiech mnie pusty ogarnął <wyciera łzy śmiechowe> Ty na prawdę zwariowałaś na punkcie swojego ogrodu - nawet anielska cierpliwość kojarzy się Tobie z końską...i poleciała sprzątać końskie kupy z pola...

(Ufff - głupawka...hahaha)
anbu 17:09, 08 paź 2016

Przytachałam a sooo! Gospodarz dał to brałam
Tego jeszcze nie było abym tak z gooowna się radowała
Zaczynam poważnie martwić się o swoje zdrowie psychiczne

Ale poczekaj Ty Anko! Jak chałupkę postawisz, zaczniesz przygotowywać glebę, to zobaczysz że też Ci odbije na punkcie qpy i nie tylko
Constans 17:22, 08 paź 2016

anbu napisał(a)
Przytachałam a sooo! Gospodarz dał to brałam
Tego jeszcze nie było abym tak z gooowna się radowała
Zaczynam poważnie martwić się o swoje zdrowie psychiczne

Ale poczekaj Ty Anko! Jak chałupkę postawisz, zaczniesz przygotowywać glebę, to zobaczysz że też Ci odbije na punkcie qpy i nie tylko

No ale przeczytaj wyżej - pisałam, że zazdraszczam Ci już teraz zbierania kupy . Nie jestem pewna więc, która z nas powinna się martwic bardziej o swoje zdrowie psychiczne Chyba ja!
Najgorsze jest to, że zanim zamarzył mi się ogród (choć w ROD jest pseudo ogród) nałogowo oddawałam się kupowaniu butów - teraz boję się, że sprzedam wszystkie za końską kupę
anbu 17:26, 08 paź 2016

Nie no, butów nie opychaj za qpę Ja dalej kocham świecidełka, pełną szafę szmatek i buty
Nawet się dziś elegancko wystroiłam jak po te gooowno jechałam, coby wrażenie na Gospodarzu zrobić, coby mnie szybko nie spławił
Constans 17:48, 08 paź 2016

Buahahaahaha, nosz qlva nie mogę z Tobą!!! Haahahaha. Że po goowno w szpilkach poletłaś?