Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Joku 20:53, 14 sty 2025

Życzę wielu pozytywnych wrażeń . Ogród był prezentowany w Mai w Ogrodzie ale nie pamiętam który to był odcinek.
Urszulla 19:49, 15 sty 2025

Poczytałam, pooglądałam macie werwę
kasiek 13:49, 18 sty 2025

Basieksp napisał(a)
Fajnie, że są to dwa różne ogrody ten stary, wiadomo, jeden z moich ulubionych tu na Ogrodowisku, nowy narazie się tworzy, rośnie ale już można go sobie wyobrazić, nabiera formy na wiosnę rośliny ruszą i to będzie już całkiem inny obraz Mi chyba by się to nie udało, jak robię coś, niby nowego, to stare zawsze się wkradnie i wychodzi podobnie Muszę zerknąć do lektur, które polecasz

Inny charakter ogrodu wynika z innych warunków. Ten na południu to gleba piasek, lekka, ma mało wody, ogród jest dość cienisty, ale bardzo zaciszny. Ten na północy jest gliniasty, ciężki, magazynuje sporo wody choć latem pewnie będzie wysychać, ma też duuużo słońca ale póki co wieje w nim mocccno.

A ksiązki polecam
kasiek 13:54, 18 sty 2025

Rumianka napisał(a)
Nowy ogród, inne warunki, inne spojrzenie, inne działanie...fajnie, że jest inaczej, bo nie wkrada się monotonia. Z kamerką fajny pomysł, bo na bieżąco możesz obserwować "co w trawie piszczy". Zimą nad morzem głowę urywa, ale latem fajniusio...

Wszystko inne oprócz zielone ,,szajby "
Zadzwoniłam do Pani z ogrodniczego czy mimo że pozamykane sprzedałaby mi 2 świerki serbskie, małe, bym wzięła do samochodu, bo chciałam wywieźć nad morze. W razie wyjątku bo i tak miała robić remanent powiedziała bym przyjechała to mi sprzeda.
No i byłam wczoraj, jak zobaczyłam te potwory to zgłupiałam... I co ja z tym zrobie? Pani opuściła cenę mocno, więc głupia... zabrałam ale jak ja to teraz przewioze to nie mam pojęcia Ale szybciej osłonią mnie od wiatru

kasiek 13:57, 18 sty 2025

Joku napisał(a)
Zmiana miejsca zamieszkania jest bardzo ekscytująca. Mnie najbardziej w takich sytuacjach cieszy możliwość zwiedzania, poznawania nowych okolic.
Polecam urocze niemieckie miasteczka tuż przy granicy na wysokości Świnoujścia (Ahlbeck, Heringsdorf, Bansin). Jest też bardzo ciekawy spory ogród Christiansberg w Luckow z bogatą kolekcją magnolii, piwonii. A i do Berlina niezbyt daleko. Wiem, nie wszyscy lubią Niemcy ale dla mnie są ciekawe.
Pomysł z kamerką nie do pobicia .

O super dzięki za namiary! Ja lubię niemiecką precyzję, planowość i solidność a wiedzać lubię jeszcze bardziej
Kamerka to mój zastrzyk energii co dziennie
kasiek 13:59, 18 sty 2025

antracyt napisał(a)
Jolu, super że polecajki z miejscami wstawiłaś.
W tym roku w planach mam odwiedzenie sąsiednich miejscowości za granicą, a ogród Christiansberg to będzie bardzo przyjemny bonusik

Zuzia też myślę o wypadach, w tym roku już może więcej gdzieś się ruszę
kasiek 13:59, 18 sty 2025

Joku napisał(a)
Życzę wielu pozytywnych wrażeń . Ogród był prezentowany w Mai w Ogrodzie ale nie pamiętam który to był odcinek.

O to mus poszukać, takie marzenia od raz pozytywnie nastrajają
kasiek 14:09, 18 sty 2025

Urszulla napisał(a)
Poczytałam, pooglądałam macie werwę

Pozytywne nastawienie i skupienie się na tym na co mamy wpływ, to nasze motto
Kordina 23:48, 24 sty 2025

Kasiu zobacz nowy artykuł Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/653-geometria-w-ogrodzie-jak-tworzyc-piekne-przestrzenie-z-uzyciem-ksztaltow/photos
zdjęcie 8 z kolei, oczko wodne kilkupiętrowe obudowane i od razu skojarzył mi się Twój sposób zbierania wody, może jakaś inspirka dla Ciebie?
kasiek 09:50, 27 sty 2025

Kordina napisał(a)
Kasiu zobacz nowy artykuł Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/653-geometria-w-ogrodzie-jak-tworzyc-piekne-przestrzenie-z-uzyciem-ksztaltow/photos
zdjęcie 8 z kolei, oczko wodne kilkupiętrowe obudowane i od razu skojarzył mi się Twój sposób zbierania wody, może jakaś inspirka dla Ciebie?

Dzięki , poczytałam, super! Oczko sprawdziło się rewelacyjnie, właśnie wróciliśmy z nad morza...
Woda opadowa i pośniegowa go wypełniła do drugiego stopnia, wyglądało uroczo, zwłaszcza jak w drugim dniu pobytu spadł śnieg