Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 19:50, 27 wrz 2018

Agatko, Aniu, dziękuję za miłe słowa.

Jolanko, nie wiem jaka duża będzie docelowo ta sosenka, oby jak największa, bo mało u mnie wielgaśnych drzew, a takie lubię najbardziej.
Miło mi, że zajrzałaś.

Izabelko, zobaczymy czy ten kolor igieł jest sezonowy, czy stały. No i jak urośnie większa i będzie widać pokrój to może będzie łatwiej zidentyfikować co to za jedna. Jeśli możesz to wrzuć u siebie tę białą, będzie można porównać.

Aniu,, masz rację, uczepy to prawdziwe twardziele.

Danusiu, brzozy szybko rosną, ani się obejrzysz i będziesz mogła cieszyć oczy ich urodą.

Gosieńko, myślę o obsadzeniu tej półkolistej rabaty wyższymi trawami, może Red Baronem, albo stipą? Jeszcze do końca nie jestem pewna czym.
Bardzo chętnie wyślę Ci nasionka tej Kubanki, podaj tylko adres na priv.

Milionki kwitną mi nieprzerwanie od wiosny. Szkoda, że nie rozmnażają się z nasion i za każdym razem trzeba kupować sadzonki.

Doranma 20:33, 27 wrz 2018

Ależ cudna sosenka☺ Ona naprawdę ma taki kolor jak na zdjęciu? W tym spokojnym świetle wygląda bajkowo i ...apetycznie
Doranma 20:40, 27 wrz 2018

Basiu, pomóż! Nie umiem do Ciebie pierwsza napisać wiadomości Jakbyś do mnie wysłała, to wiem jak odpisać, ale nie widzę jak trzeba zacząć, gapa ze mnie
marba 20:49, 27 wrz 2018

Dorotko, już wysyłam.
Doranma 21:30, 27 wrz 2018

Odpisałam ☺
ryska 22:13, 27 wrz 2018

marba napisał(a)
Dziś na chwilę zza ciężkich chmur wyszło słońce.

Wow Basiu cudowne zdjęcia, aż musiałam zacytować!

marba 22:17, 27 wrz 2018

Doranma napisał(a)
Odpisałam ☺

O.K. Dzięki.
marba 22:22, 27 wrz 2018

ryska napisał(a)

Wow Basiu cudowne zdjęcia, aż musiałam zacytować!

Renatko, bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Mi też bardzo podoba się mój ogród na zdjęciach. Prezentuje się o wiele ciekawiej niż w rzeczywistości.
basia3012 00:08, 28 wrz 2018

marba napisał(a)

Basiu, tego, co ogrodzone jest około 1000 metrów kw. przed domem i 3000 metrów za domem. A całość to 1,5 ha. Działka ma pół kilometra długości , kończy się laskiem i rzeczką Kocinką. Jest co robić.

Basieńko, ale i jest się czym cieszyć. Przepięknie masz i gdy słonko wyjdzie i bez słonka. Cudnie. Zawsze.
Ale i prawdę mówisz, na brak zajęcia nie można narzekać. Chyba i koszenia trawy też jest trochę? Ale przecież ruch to zdrowie.
Pozdrawiam.
ryska 10:16, 28 wrz 2018

marba napisał(a)

Renatko, bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Mi też bardzo podoba się mój ogród na zdjęciach. Prezentuje się o wiele ciekawiej niż w rzeczywistości.

Co Ty opowiadasz za bajki Zdjęcie to tylko wycinek, chwila, czasem oddaje klimat, nastrój panujący ale dopiero na żywo przekonałam się jak u Ciebie klimatycznie. Pracujesz jak mróweczka, zagospodarowałaś wielki teren wg własnych upodobań ale i dostosowałaś się do panujących warunków. Tworzysz piękne dzieło.