Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

gogo 22:09, 24 wrz 2018

Ja też pozdrawiam ciepło, bo u mnie, oprócz zimna i wiatru, padał deszcz, chwilami zmarznięty. A miałam działać w ogrodzie
Adela 22:18, 24 wrz 2018

Pozdrawiam i ja cieplutko
Jeszcze niedawne upalne dni pozostaną miłym wspomnieniem.
U mnie tez robota w ogrodzie stoi. Wiatr, deszcz i zimno. Brrr
marba 09:28, 25 wrz 2018

Grażynko, będę cierpliwie, ale z ciekawością czekać.

Moniu, Elu, u nas też pogoda pod psem. Nareszcie będę miała czas należycie zająć się domem, bo w sezonie ogrodniczym poświęcam mu stanowczo za mało czasu.

Ostatnie ogrodowe fotki:
Samosiejki uczepu złocistego z roku na rok zagarniają coraz większą powierzchnię na skarpie. Lubię go, bo kwitnie do przymrozków.

Kobea z dwóch sadzonek pokryła gęsto całą ściankę altanki. W tym roku zakwitła wyjątkowo wcześnie,bo już w lipcu, ale za to mało obficie.

Ma takie ciekawe owocki. Mam nadzieję znaleźć w nich nasionka na przyszły sezon.
anabuko1 13:27, 25 wrz 2018

marba napisał(a)
Grażynko, będę cierpliwie, ale z ciekawością czekać.

Moniu, Elu, u nas też pogoda pod psem. Nareszcie będę miała czas należycie zająć się domem, bo w sezonie ogrodniczym poświęcam mu stanowczo za mało czasu.

Ostatnie ogrodowe fotki:
Samosiejki uczepu złocistego z roku na rok zagarniają coraz większą powierzchnię na skarpie. Lubię go, bo kwitnie do przymrozków.

Kobea z dwóch sadzonek pokryła gęsto całą ściankę altanki. W tym roku zakwitła wyjątkowo wcześnie,bo już w lipcu, ale za to mało obficie.

Ma takie ciekawe owocki. Mam nadzieję znaleźć w nich nasionka na przyszły sezon.
[img ssize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/173/1738999/original.jpg[/img]

Pięknie co ten uczeń rośnie.
Sadzisz to w gruncie . I sam się wysiewa ? I jest , Nasionka tak przeżywają ?
marba 14:02, 25 wrz 2018

Aniu, dwa lata temu wsadziłam tam małą kwitnącą sadzonkę. Została tam przez zimę, a na wiosnę okazało się, że jest całe mnóstwo małych siewek, a w tym roku było jeszcze więcej. Wyrywam razem z chwastami, zostawiam tylko tam, gdzie mi akurat pasują.

gogo 20:12, 25 wrz 2018

Ale masz jeszcze kolorowo, wcale nie jesiennie. Uczep jest niezniszczalny, jak smagliczka. Bardzo go lubię, daję go do kompozycji doniczkowych, ale sypnę nasiona w ziemię na rabaty
marba 20:15, 25 wrz 2018

Dziś na chwilę zza ciężkich chmur wyszło słońce.

marba 20:20, 25 wrz 2018

gogo napisał(a)
Ale masz jeszcze kolorowo, wcale nie jesiennie. Uczep jest niezniszczalny, jak smagliczka. Bardzo go lubię, daję go do kompozycji doniczkowych, ale sypnę nasiona w ziemię na rabaty

Masz rację, Grażynko, uczep jest niezniszczalny i jak się uczepi ogrodu to nie popuści. Myślę, że stąd jego nazwa.
zoja 20:30, 25 wrz 2018

marba napisał(a)
Dziś na chwilę zza ciężkich chmur wyszło słońce.

Przepieknie!
Monia81 20:34, 25 wrz 2018

Cudne ujęcia Basiu