Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makao_J 21:36, 24 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
Ja wiem czy ciężko... ciacham ją jak za bardzo się panoszy, deptam jak potrzebuję przejść... ogólnie średnio ją lubię... pewnie z czasem wywalę

Ja mam ją w donicach przy tarasie i też trochę mnie wkurza bo marznie w zimę mocno. Może kiedyś ją wywalę albo znajdę inne miejsce na ziemi
anna_t 21:39, 24 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
hahahah no zapach jest przy koszeniu, nieważne że to nie ta

Kasiolaaa 21:50, 24 sie 2017

Johanka i ja sie usmialam bo pomyslalam o moim dziadku tez tak robil a mial faliste geste wlosy
paulina_ns 21:50, 24 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
I na koniec kilka fotek z rana - ładne światło było

U Ciebie nawet po ciemku jest pięknie
Czy to vanilki? i co to za trawki? Mam problem moim dobrać towarzystwo i właśnie znalazłam u Ciebie inspiracje

MirellaB 22:39, 24 sie 2017

Angelika - ślicznie
_Martini_ 23:53, 24 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
I na koniec kilka fotek z rana - ładne światło było

U mnie też było ładne światło i co? Moje zdjęcia do Twoich daleko w polu. Ech...
Monika76 07:44, 25 sie 2017

Przepadłam i lecę w dół. Piękny ogród piękni Wy - aż miło patrzeć . Pozdrawiam i z niecierpliwością oczekuję zdjęć.
kasja83 08:00, 25 sie 2017

Angeliko piękne ujęcia...przecudnie wygląda wrzozsowiko-to teraz jego czas-niewątpliwie ozdoba wielka!!!
Makusia 09:19, 25 sie 2017

Angi ale zastrzyk adrenaliny dostałam pod wieczór dzięki Twoim zdjęciom Aż zasnąć nie mogłam! Do tego- o ironio- oglądałam "Żonę idealną" i znowu tytuł mi się z Tobą skojarzył!
inka74 10:33, 25 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
Hakuro co roku były cięte - średnio co 2-3 tygodnie, al w tym skoro zapadła decyzja, że mają out to nie zamierzałam się przy nich produkować z nożycami stąd rozwichrzone korony
Ja cały czas dumam - ambrowce czy platany - mam jeszcze trochę czasu

Tulipanowce też piękne muszę polecieć do ciebie na zwiady
Nie wstawiałam zdjęć bo mikra ta korona, nie ma się czym chwalić, muszę też rabatę najpierw zrobić. Tylko takie były z wysoko szczepioną koroną bo taka była mi potrzebna. Ładniejsze (korony) znalazłam za podobną cenę ale szczepione na wysokości 170 cm a potrzebowałam na 2,20 cm. No coś za coś. Akurat ta odmiana nie jest szeroko rozpowszechniona w moich regionach ;(

Ja ambrowce lubię - mam wąskiego Slendera - przy tej odmianie bardzo mocno trzeba się uzbroić w cierpliwość, przez rok po posadzeniu nie miał ani jednej gałązki nowej (w korzenie mam nadzieję szedł) i taki patyk po prostu był jak to wąska odmiana. Nie przebarwił się rok temu. Jestem w stanie wiele mu darować bo śliczne ma listki same w sobie. W tym roku dopiero widzę jakąś poprawę a kupowany był w 2015 roku. Nie okrywałam go i nie zmarzł. Jolcia z Lawendowego ma tą samą odmianę. Platana tylko na zdjęciach widziałam i normalną wersję. Liście i korę ma piękną. Wiesz z drzewami to trochę tak jest, że rozum podpowiada jedno a serce drugie. U mnie serce przy zakupach najczęściej wygrywa ))

czyściutko u ciebie, elegancko. teraz możesz tylko leżeć i odpoczywać na poduchach w kręgu bez końca
A swoją drogą to ja się zastanawiam dlaczego Makusia jeszcze nie popełniła tej okrutnej zbrodni na prawach autorskich a bardziej elegancko nie zainspirowała się i nie skopiowała choć części twojego ogrodu. To praktycznie gotowy plan połączeń roślin a powierzchnię macie podobną... 1 do 1 się nie da ale bardzo wiele elementów a i owszem.