Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 17:15, 25 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Angel .
Ładny masz ogród o każdej porze roku .
Wzrok przyciągają rozplenice, miskanty, żurawki ale i iglaki , szczególnie kule i stozki. Dodam, że ładna kosteczka i obwódki regularne ,takie równiutkie owalne, wrza z owalną linią trawników wprowadzają harmonię.
Jednak musi byc całość zgrana, żeby był taki efekt.
Każda roślina jest piękna ale, np. same brzozy nic nie dadzą. Ktoś posadzi u siebie brzozy z miskantami itd, ale efektu takiego nie osiągnie.

Hej Daria

Miło mi - dziękuję niestety ostatnio bajzel... potrzebuje kilka dni słonecznych aby ogarnąć - zamówienie na słońce składam
AngelikaX 17:16, 25 lis 2017

Madzenka napisał(a)
Kocham brzozy, kocham rozplenica, kocham Twój ogród !

A jak się pojawi pawilon to się prezprowadzę do Ciebie

Zapraszam

W domku lokum też się znajdzie....
AngelikaX 17:17, 25 lis 2017

kasja83 napisał(a)

Piękne inspiracje....czekam aż wdrożysz w życie!!!

Mam nadzieję, że się uda... oby do wiosny
AngelikaX 17:18, 25 lis 2017

MirellaB napisał(a)

Taką łopatkę mam, a nawet nie wiedziałam, że tak się nazywa.

Jestem przeciwnikiem ciągłego przesadzania i nie wędruje z roślinami z miejsca na miejsce. Szkoda mi tych berberysów, bo ewidentnie nie rosną.
Ja nie planuję już rewolucji ogrodowych, ale drobne zmiany zawsze się znajdą

Odpoczniesz Mirella zimą, wiosną ruszysz w ogród ze zdwojoną siłą
basia3 22:13, 25 lis 2017

Ja już w sen powoli zapadam i męczę się okropnie. Nie mogę w ogrodzie pracować, po powrocie z pracy już ciemno prawie. trochę grzebnę w sobotę, ale inna robota zazwyczaj czeka i duuupa.
Dobrze że święta zapasem mogę się wyżywać przy tworzeniu ozdób.
anna_t 13:35, 26 lis 2017

Andzelika co ile masz posadzone brzozy?
Sebek 17:03, 26 lis 2017

AngelikaX napisał(a)

A gdzie sen... nie lubię długo spać, także zimowy odpada tym bardziej

Wczoraj pogoda pozwoliła ogarnąć trochę ogród - udało mi się powiązać wszystkie trawy. Stwierdzam, że zrobiłam to za późno (brak czasu )- sporo źdzbeł już połamanych, suchych wala się po po ogrodzie - także kolejny rok wezmę się za to nawet w końcówce października - nawet zielone powiążę byle tego syfu nie musieć teraz sprzątać
Wróciłam podrapana, wymęczona... gracilimusy niestety nie poddały się nawet najdłuższym trytkom - powiązałam materiałowym pasem/wężem... wszelkie sznurki, wstążki pękają po czasie...

Dziś posadziliśmy resztę drzew...

Ogólnie obsuwę mam z porządkiem w ogrodzie baaaaardzo dużą... brzozy gołe i teoretycznie można było by chwycić za odkurzacz, ale ciągle mokro, albo wietrznie... no i umbry jeszcze z liśmi, więc to taka robota głupiego

Black friday

U mnie leżą liście na trawniku, o syfie w rabatach nie wspominam... Związałem resztę miskantow i zająłem się dekoracjami świątecznymi - nie będę marznąć przy sprzątaniu liści
leon60 18:20, 26 lis 2017

Sebek napisał(a)

Black friday

U mnie leżą liście na trawniku, o syfie w rabatach nie wspominam... Związałem resztę miskantow i zająłem się dekoracjami świątecznymi - nie będę marznąć przy sprzątaniu liści

U mnie na rabatach też syf zostawiam porządki na wiosnę z trawnika w miarę ogarnięte.
eVka 20:01, 26 lis 2017

Ja dzisiaj trochę ogarnęłam ogród. Pościnałam suche badylki szałwi omszonej i marcinków, przyciełam wielkie stare krzaki róż itp itd. W tygodniu po pracy ciemno, smutno. Chyba urlop wezmę na przekonanie rabat
AniMa 08:13, 27 lis 2017

Też już przerzuciłam się na ozdoby świąteczne. Z DALEKA ogród wygląda nawet na posprzątany