Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Dominika11 11:09, 19 lut 2019

wow juz masz pączki
musze zobaczyć na swoich, bo ostatnio nie widziałam, ale z dnia na dzień może byc róznie
AngelikaX 11:11, 19 lut 2019

Załamałaś mnie ehhh nie ma co wierzyć tym internetom...
AngelikaX 11:12, 19 lut 2019

Dominika11 napisał(a)
wow juz masz pączki
musze zobaczyć na swoich, bo ostatnio nie widziałam, ale z dnia na dzień może byc róznie

Też się bardzo zdziwiłam
deszczowymaj 11:14, 19 lut 2019

Zana napisał(a)

Ha, ha, ha, moje w 100% padły w ubiegłym roku.

Moje już wyglądają obiecująco,ale wiadomo ..że do wypuszczenia porządnych korzonków jeszcze wszystko może się wydarzyć

W tamtym roku z 20 patyków magical moonlight ukorzeniły się tylko..albo aż ..trzy

Najłatwiejsza moim zdaniem to phantom
Zana 11:21, 19 lut 2019

AngelikaX napisał(a)
Załamałaś mnie ehhh nie ma co wierzyć tym internetom...

Nie załamuj się, ja może taka "zdolna" jestem. Miałam je w donicach na balkonie, żeby mieć na oku. Pilnowałam wilgotności, dmuchałam, chuchałam a one wybrały wolność w innym świecie.
Ale generalnie też czytałam, że one łatwo się z tych patyków ukorzeniają, tak że ten, na pewno Ci się uda
BasiaLT 11:29, 19 lut 2019

Zana napisał(a)

Nie załamuj się, ja może taka "zdolna" jestem. Miałam je w donicach na balkonie, żeby mieć na oku. Pilnowałam wilgotności, dmuchałam, chuchałam a one wybrały wolność w innym świecie.
Ale generalnie też czytałam, że one łatwo się z tych patyków ukorzeniają, tak że ten, na pewno Ci się uda

Z tym ukorzenianiem się patyków to jest różnie. Jednego roku na 100 patyków ukorzeniło mi się prawie 40 a następnego roku żaden. I bądź tu mądry.
Zana 11:36, 19 lut 2019

BasiaLT napisał(a)

Z tym ukorzenianiem się patyków to jest różnie. Jednego roku na 100 patyków ukorzeniło mi się prawie 40 a następnego roku żaden. I bądź tu mądry.

Dlatego też, ponieważ bardzo pilnie potrzebuję jedną sztukę z moich anabelek, odrąbię kawałek od jednego z krzaków i może tak mi się uda. Z bukietowymi taki numer nie przejdzie, ale z anabelkami powinno się udać.
AngelikaX 11:36, 19 lut 2019

Jak na loterii Basiu
AngelikaX 11:40, 19 lut 2019

Zana napisał(a)

Dlatego też, ponieważ bardzo pilnie potrzebuję jedną sztukę z moich anabelek, odrąbię kawałek od jednego z krzaków i może tak mi się uda. Z bukietowymi taki numer nie przejdzie, ale z anabelkami powinno się udać.

U mnie dwa lata temu przy anabelach pęd sam puścił jakieś 60cm od krzaczka, przyciełam go, zeszłej wiosny też i dziś jest juz całkiem spory krzaczek

Trzymam kciuki aby tym razem hodowla się udała
AngelikaX 11:43, 19 lut 2019

Zana napisał(a)

Za dużo dobrze im robiłaś może

Ja nie sadzę patyczków, bo i nie miałabym już gdzie je potem wcisnąc w ogrodzie Joanna pisała a propo anabelek, że zapatyczkowana jest to też napisałam, że one ponoć łatwo się przyjmują