Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 10:24, 22 lut 2019

Jeśli to są wrzośce czyli mają pełniejsze kwiatostany, jakby nadmuchane w porównaniu do wrzosów to raczej po nich... ale w sumie nic Ci nie szkodzi, aby zostawić i się upewnić czy faktycznie nic z nich nie będzie...

Moje wrzosy po zimie w 20% wyglądają nieciekawie tzn. są brązowe, przycinam, nawożę i zawsze się zbierają
AngelikaX 10:26, 22 lut 2019

KLAUDIA napisał(a)
Witam bardzo .
Jak czytam każdy już nóżkami drepcze, żeby już zaczęła się wiosna i radość tego cudownego wysiłku.
Przypomnij jakim nawozem sypiesz trawnik.
Dziękuję bardzo

Tak, te pierwsze porządki dają najwięcej przyjemności... człowiek taki wytęskniony, aby w ziemi pogrzebać

Nawóz to Agrecol Szybki efekt dywanowy
AngelikaX 10:30, 22 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Angela! Fajnie popracowałaś, trochę cięcia miałaś, pozornie proste, ale ile to faktycznie jest roboty to tylko ogrodnicy wiedzą, sporo godzin schodzi przy takim przycięciu traw czy hortensji.
Ja hortek jeszcze nie cięłam, ale za tydzień to myślę, że je ciachnę.

Hej Daria

Hortki faktycznie są pod tym względem wymagające trawy już mniej... w środę mój eM jak wspomniałam że pociachamy trawy jak wrócę z zakupów ogarnął temat sam, a nie było mnie pół godziny... wszystko pięknie ładnie, ale przemilczę fakt, że pociachał je bardzo nisko...

AngelikaX 10:31, 22 lut 2019

Muszelka napisał(a)
Przyszłam na spacerek po cudownym ogrodzie, ale na razie tylko kije i pączki hortków widzę
Pozdrawiam cieplutko!

Widoki na razie szaro bure, to nie ma co pokazywać

Również pozdrawiam
sylwai 14:31, 22 lut 2019

Angelika kiedy będziesz wertykulować,przyszły tydzień ma być ciepły u nas w wielkopolsce,myślisz że już będzie można?
MirellaB 15:03, 24 lut 2019

Cześć Angela
AngelikaX 11:21, 25 lut 2019

Cześć Mirelli
AngelikaX 11:22, 25 lut 2019

sylwai napisał(a)
Angelika kiedy będziesz wertykulować,przyszły tydzień ma być ciepły u nas w wielkopolsce,myślisz że już będzie można?

Jak dla mnie trochę za wcześnie skuszę się jednak w drugiej połowie marca... tak myślę... ja od razu daje nawóz, a póki co to ziemia jeszcze mocno wychłodzona i trawa i tak nie ruszy

Pozdrawiam
eVka 11:39, 25 lut 2019

Wertykulacja chyba dopiero jak trawa ruszy, pierwsze nskie koszenie i dopiero wtedy. Trzeba obserwować trawnik
sylwai 13:32, 25 lut 2019

Dzięki dziewczyny,korci mnie juz strasznie ale posłucham Was i wystartuje jak dacie znać