Swoją umbrę przesadziłam w pełni kwitnienia, istne wariactwo Jedyny plus, że mamy deszczowy maj i może się na mnie nie obrazi
Lawendę Hidcote będę poszukiwać Poczytałam i faktycznie ma super "parametry". Pamiętasz mniej więcej w jakiej odległości masz je posadzone? Chyba zrobię z niej szpaler wzdłuż chodnika na nowej rabatce z kulkami cisowymi. Widziałaś chyba to zdjęcie, jak myślisz przesuwać nieco kule? W obecnej sytuacji lawendy wchodzą mi na styk...
Uwielbiam twój watek nie tylko za piękne zdjęcia i nasadzenia, ale też za mnóstwo wiedzy, którą masz i którą osoby komentujące przemycają Dowiedziałam się właśnie, że trzeba obcinać kwiaty, aby żurawki nie wyrastały. Może to właśnie był powód moich niepowodzeń z tymi ślicznymi listeczkami
Będę czekać na twoje nowe kfffiatuchy Bardzo jestem ciekawa jak je zestawisz Million bells to dla mnie nowość, no nie znałam tych dzwoneczków, a białe takie cudne!
Dzięki za info odnośnie żurawek. A cisy kulki były już zakupione w takiej formie czy od malusich formowałaś?
Jejku ja tu nie potrafię wyjść z podziwu, jak Ty masz pięknie w tym ogrodzie.
A u mnie tak kanciato i "bezpłciowo" haha... jeszcze nie mam ogrodu, ale jesteśmy w trakcie tworzenia skarp i rabat, nie jest łatwo samemu wymyślać, a potem to robić.. Teraz patrząc na mój plan i rzut działki z góry nasuwa się myśl, że mogłam się bardziej postarać .. Nie mogę wchodzić na takie wątki jak Twój bo się człowiek od razu zdołuje
Dziękuję
Weź pod uwagę, że ogród potrzebuje czasu, uczy też nas samych cierpliwości. Ja swój tworzę prawie 10lat, zdarzały się małe zmiany, potem ogrodowa rewolucja... między czasie gust się zmienia-ewoluuje... także wszystko przed Tobą
Kulki kupiłam takie po fotce widać, że przybrały na masie, nie są już koślawe Zresztą cały ogród moooocno zgrubiał na focie taka bieda
Iwonko myślę, że da radę Twoja Umbra... w każdym razie trzymam kciuki
Lawendę mam posadzoną co mniej więcej 50-60cm... ona bardzo szybko się rozrasta... sama posadzoną miałam bardzo gęsto i dobrą połowę wysadzałam i wydawałam znajomym i rodzinie
Lubię O. włąśnie za tą swobodę, ot wystarczy podczytywać wątki i różne ciekawostki podłapać Co do żurawek, to powodem moze być też że je coś podgryza np. opuchlaki... chwyć za listki i sprawdź czy mocno "siedzi" w ziemi
Fotki nasadzeń kwiatkowych gdzieś tam będą się przewijać