Dzięki Justyna bardzo ładna biel. Też tulipany kupujesz Lidlu. Mają dosyć duży wybór. Chce kupić nie do siebie botami bażanty ale na osiedlu i w ośrodku u corki sobie posadzę białe mnie interesują.
Obsksakuje oprócz swojej działki jeszcze 3 poletka więc kupnie. Na poletkach bażanty nie grasują.
Tych miałam 50 szt zostali tylko tyle. Blisko trawa posadzona i przykryła tulipan i dlatego się ostały.
Poniżej ta szara to seslieria szara wczesna a ta żółta to jesienna.
Ela, czy ty seslerię Heuflera (heufleriana) nazywasz szarą? Jesteś pewna, że to jest ta sesleria? Nie spotkałam się z taką nazwą.
Moje heufleriany zaczęły kwitnienie w 2-giej połowie marca, ale ich kwiatostany wyglądają inaczej. Na początku są prawie czarne i nie takie wydłużone jak na twoim zdjęciu. Potem bieleją. Teraz szarawe pędy kwiatowe są wysoko nad liśćmi.
Z Seslerii mam w ogrodzie jesienną (autumnalis) i jesienną w odmianie 'Greenlee Hybrid', błękitną (caerulea), Heuflera (heufleriana) i lśniącą (nitida). Ale jest też kilka innych. Opisy i zdjęcia są w Vademecum Daglezjii https://daglezjaryki.pl/szukaj może coś dopasujesz.
Kasiu to jest sesleria lśniąca. Ma zielone(srebrzyste) kotki jak kwitnie to ogony obsypane kremowymi kwiatuszkami.
Nie wiem widocznie dwa razy napisałam szara.
Agnieszko też nie wychodzą. Jest zimno i pewnie dlatego. W zeszłym roku dokładnie 7 mają na rabatce gdzie są posadzone były takie te w środku.
Zresztą tam są same trawy były w lepszym stanie.