Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 10:44, 06 cze 2024

Teraz jakaś podobna do koniczyny roślina kwitnie razem z tym niebieska cykoria łany u nas tego. Jeszcze nie spełni rozwinięte, ale w przyszłym tygodniu będzie na co popatrzeć.

Dużo też faselii rośnie z rudbekia. Pszczoły i inne bzyki będą miały wypad.

Trzeba sprawdzić, czy nasiona będą jakoś się to wszędzie rozsialo. Jak nie to łopatka i przenieść na swój areał.

Zrobię jutro fotkę róży która ma takie dziwne odnogi. Pół róży normalna a pół liście paski.

Nikt tematu roz nie porusza przecież to nie tylko u mnie występuje nie jestem naznaczona
daszum 23:11, 06 cze 2024

Elu kwitną następne lilie, piękne są

U Ciebie róże są dorodne, moje w tym roku słabo kwitną.

Niezawodna róża Pirouette ma trochę kwiatów. Prowadzę ją jako dużą różę krzaczastą, a nie pnącą.
Postanowiłam wywalić 2 przemarzające iglaki i dzisiaj kupiłam jeszcze 2 róże Pirouette.
LIDKA 23:58, 06 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Teraz jakaś podobna do koniczyny roślina kwitnie razem z tym niebieska cykoria łany u nas tego. Jeszcze nie spełni rozwinięte, ale w przyszłym tygodniu będzie na co popatrzeć.

Dużo też faselii rośnie z rudbekia. Pszczoły i inne bzyki będą miały wypad.

Trzeba sprawdzić, czy nasiona będą jakoś się to wszędzie rozsialo. Jak nie to łopatka i przenieść na swój areał.

Zrobię jutro fotkę róży która ma takie dziwne odnogi. Pół róży normalna a pół liście paski.

Nikt tematu roz nie porusza przecież to nie tylko u mnie występuje nie jestem naznaczona

Tematy różane zawsze mnie interesują.
Elu -uczę się od Ciebie.

A moje róże niskie w tym roku. Bedzie kwitnienie ale bez szału.
Jedynie artemisy dadzą czadu.

Za to doczekałam się w końcu róż ładnych na pergoli. Bardzo liczyłam na Giardinię a miło zaskoczyła mnie Ozeana.
Ma więcej kwiatów, deszcz im nie zaszkodził i pachnie takim klasycznym różanym zapachem.

Moje róże czasem mają baty ale z podkładki dziczek jeszcze nie miałam. Ale jakby co już wiem co zrobić

Wszystkie róże jesienią powędrują na nową rabatę.
Jakies nowe też dokupię pewno.

ElzbietaFranka 15:47, 07 cze 2024

daszum napisał(a)
Elu kwitną następne lilie, piękne są

U Ciebie róże są dorodne, moje w tym roku słabo kwitną.

Niezawodna róża Pirouette ma trochę kwiatów. Prowadzę ją jako dużą różę krzaczastą, a nie pnącą.
Postanowiłam wywalić 2 przemarzające iglaki i dzisiaj kupiłam jeszcze 2 róże Pirouette.

Byłam widziałam bardzo się cieszę.
U nas teraz pada ledwo co skończyłam winogrona przycinać. Już dzisiaj w nocy też padało w mojej miarce w wiadrze było 2 cm wody. Cieszą się rośliny. Jednak róże ucierpiały.

Właśnie patrzyłam na Piruette to ładna róża. Może i ja się skusze. Też już nie żałuję roślin wypadają trudno widocznie jest im zle u mnie.

Ja czekam na rozkwit Eisvogell i princes Luksemburg kupione jesienią ubiegłego roku mają ładne paczki.

Właśnie przecież pnąca nie musi być pnąca można przycinać tak jaa chce mieć.

Kontonaogrod 15:53, 07 cze 2024

Też mam cykorię w łące kwietnej Nie zachwyca (mnie) ale pszczoły ją lubią. Petunie i róże mega
daszum 20:37, 07 cze 2024

Elu też mam winobluszcz, rośnie na siatce i zasłania rów u sąsiada.
Denerwuje mnie, trzeba go często ciąć, żeby utrzymać go w ryzach, ale jest dobrą przesłoną.

U mnie też często pada i ogród się regeneruje.

ElzbietaFranka 14:15, 08 cze 2024

daszum napisał(a)
Elu też mam winobluszcz, rośnie na siatce i zasłania rów u sąsiada.
Denerwuje mnie, trzeba go często ciąć, żeby utrzymać go w ryzach, ale jest dobrą przesłoną.

U mnie też często pada i ogród się regeneruje.

Najgorsze jest to, że ja robię koło tego winobluszczu. EM przyciął i zostawił ja badyle dzisiaj zawiozłam.
Działamy po partnersku

ElzbietaFranka 14:21, 08 cze 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Też mam cykorię w łące kwietnej Nie zachwyca (mnie) ale pszczoły ją lubią. Petunie i róże mega

Dzięki K...a

Zaraz będę kosić EM traktorkiem wykosi wyższe trawy. Partnerstwo.

Ładna róża ale szału kwiatowego nie ma. Przesadziłam ja w zeszłym roku i zakwitła.

Kordina 21:55, 08 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
...Moje supertunie

Jednak fiolet z żółcieniem i zielenią wygląda pięknie
ElzbietaFranka 08:17, 10 cze 2024

Kordina napisał(a)

Jednak fiolet z żółcieniem i zielenią wygląda pięknie

Zgadzam się odpowiednio dobrane kolory robią szał

Trawnik po 3 tygodniach pustyni wygląda obecnie tak

Przycięta kocimiętka w maju nie musi rosnąć taka wysoka. Świeżo posadzone tawułki.