Jeszcze trochę fotek dobrze, że zrobiłam rano. O 16 przeszła ulewa i solidnie popadało. Róże do ostały w kość inne rośliny też, ale deszcz potrzebny więc nie jęczę, że rośliny leżą od ciężaru wody.
Róża która ma pąki w kształcie kulek jak u piwonii.
Tak wcześnie nigdy nie kwitły
Piękny jest. Szyszki stoją na sztorc dł 15 cm. Kwitnie po raz pierwszy od 8 lat.
Madziu dziękuję. U mnie zupełnie inny ogród nie pod sznurek. Jakoś tak planowałam, że teraz wszystko zmieszane, ale nie jest źle. Jest cień i słońce. Rośliny sobie rosną jak im się u mnie podoba.
Zaznaczam w tym roku floksy mam ich sporo, niektóre łapią mączniaka. Muszę się ich pozbyć.
Wczoraj je opryskałam za godzinę zaczęło lać i pewnie niech z oprysków nie będzie.
Róża nie pamiętam, ale mam fiszki zawieszone w każdym razie zdrowa róża nie łapie chorób. Ciemne błyszczące liście dużo pąków ma. Drugi rok u mnie jestem zadowolona.
Obok niej rosną 4 krzaki Oliwii też ładna.
Kapalta na Ursynowie już okwitls u mnie na wydmuchowie jeszcze w pąkach
Macierzanka piaskowa wczoraj dużo torebek wysiadłam jest piękna i pachnąca
Monika to nie jest Oliwia. Nie pamiętam nazwy teraz. Bede na wsi to spisze. Ona ma sztywne łodygi kwiat sie mocno trzyma na łodydze. U Oliwii łodyga jest bardziej wiotka jak to róża angielska ale nie jest najgorzej.
To jest Oliwia 2 różne krzaki. Ona wcześnie kwitnie. Mam 8 krzakow.