Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Kordina 11:38, 29 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Jak ładnie wygląda cały ten zestaw
Gosialuk 14:03, 29 cze 2024

Dziękuję.

Obcinanie tuj to ciężka praca, dobrze że sami się nie męczycie.
U nas dziś 30 stopni, siedzę na tarasie w cieniu i korzystam z wolnego. Wczoraj zapowiadali burze, nawet takie z nawalnym deszczem, aż się bałam czy gradu nie będzie. Na szczęście chmury gdzieś przewiało dalej i w ogóle nie padało.
LIDKA 14:23, 29 cze 2024

Ela wszystko masz ładne i rabatki gęste. A Twoja katalpa jest wyjątkowa piękna. I kwitnie bujnie. A wąchałaś kwiaty?

Moja wydałą jeden bo cięta jest do pnia a ten kwiat pachnie pięknie.
Dorota321 16:01, 29 cze 2024

Bardzo podobają mi się clematisy w donicach, ale chyba źle o nie dbam, bo nie kwitną. Jednego przesadziłam do gruntu, drugiego do dużej donicy i czekam.
ElzbietaFranka 23:46, 29 cze 2024

Dorota321 napisał(a)
Bardzo podobają mi się clematisy w donicach, ale chyba źle o nie dbam, bo nie kwitną. Jednego przesadziłam do gruntu, drugiego do dużej donicy i czekam.

Arabella to clematisy nie zatapialny. Rośnie w cieniu, pięknie kwitnie do przymrozków.
Ten z foty z supertuniami to młody 2 rok, ale ten starszy super teraz kwitnie. Jutro zrobię fotkę.

ElzbietaFranka 23:55, 29 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Ela wszystko masz ładne i rabatki gęste. A Twoja katalpa jest wyjątkowa piękna. I kwitnie bujnie. A wąchałaś kwiaty?

Moja wydałą jeden bo cięta jest do pnia a ten kwiat pachnie pięknie.

Dziękuje Lidka.

Surmia kwitnie w tym roku jak nigdy. Nie przemarzła. Taka różnica w Wawie przekwitły puszczają strąki a u mnie kwitnie. Tak pachnie bardzo.
Też powinnam ja przyciąć, ale eM nie pozwala.

Zresztą supertunie też bardzo pachną. Kwitną też u mnie lipy chodzę i mam zapach w całym ogrodzie.

Dopiero kwitnąć będzie wszystko za ok 10 dni. Mam duży areał i nie widać tych obfitości kwitnienia. W tym roku zawiodły mnie róże.
ElzbietaFranka 00:06, 30 cze 2024

Gosialuk napisał(a)
Dziękuję.

Obcinanie tuj to ciężka praca, dobrze że sami się nie męczycie.
U nas dziś 30 stopni, siedzę na tarasie w cieniu i korzystam z wolnego. Wczoraj zapowiadali burze, nawet takie z nawalnym deszczem, aż się bałam czy gradu nie będzie. Na szczęście chmury gdzieś przewiało dalej i w ogóle nie padało.

Gosiu bardzo ciężka praca. Jest ich sporo i trzeba przyciąć. Nie dali dzisiaj rady wszystkich jest za gorąco aby się szybko poruszać. W poniedziakek dalej cięcie.
Później może za tydzień będę wszystkie przysłała nawozem dolistnym wszystkie aby zaczęły odrastać.
Ja przycinalam szmaragdy które zasłaniały mi widoku z kuchni. Przycielam też winobluszcze rosną nie do ogarnięcia na siatce na tujach, w trawniku.
W przyszłym roku wiosna je likwiduje. Cztery duże wory tych łecin.
Mam kontener na te wszystkie przycinki. Lecimy musiałam spakować do worków.

Pogoda gorąca tylko do siedzenia w domu przy wiatraku.
ElzbietaFranka 00:09, 30 cze 2024

Kordina napisał(a)

Jak ładnie wygląda cały ten zestaw

To prawda wstrzelilam się z mieszaniem kolorów i dobrze to wyszło.

Zresztą te białe z różowym środkiem też bardzo ładne

anpi 12:19, 30 cze 2024

Elu, surmia gwiazdorzy. Ładnie wygląda taki soliter. Ciekawe drzewko, nie widziałam jeszcze na żywo. Kwiaty pachną?
Różyczki też masz piękne, szczególnie ta Märchenzauber. Ale te pomarańczowe też mxi się podobają.
Dobrze, że mamy na działkach trochę cienia, bo te upały są okropne. Mam jeszcze nie orzycięte róźe , kocimiętki i żylistki i wiele innych po kwitnieniu,ale totalny brak czasu i inne okoliczności( między innymi byłam trzy tygodnie na silnym antybiotyku z powodu kleszczy i nie mogłam przebywać na słońcu) sprawiły, że cały czerwiec mam do tyłu Nie wiem jak to nadrobię, lipiec mam wolniejszy, ale jak będzie tak gorąco to nie da się ciągu dnia nic robić.
ElzbietaFranka 17:49, 30 cze 2024

anpi napisał(a)
Elu, surmia gwiazdorzy. Ładnie wygląda taki soliter. Ciekawe drzewko, nie widziałam jeszcze na żywo. Kwiaty pachną?
Różyczki też masz piękne, szczególnie ta Märchenzauber. Ale te pomarańczowe też mxi się podobają.
Dobrze, że mamy na działkach trochę cienia, bo te upały są okropne. Mam jeszcze nie orzycięte róźe , kocimiętki i żylistki i wiele innych po kwitnieniu,ale totalny brak czasu i inne okoliczności( między innymi byłam trzy tygodnie na silnym antybiotyku z powodu kleszczy i nie mogłam przebywać na słońcu) sprawiły, że cały czerwiec mam do tyłu Nie wiem jak to nadrobię, lipiec mam wolniejszy, ale jak będzie tak gorąco to nie da się ciągu dnia nic robić.

Aniu do mnie kleszcze mgna tylko na dwór wyjdę. Przed chwilą eM mi wyciągnął na plechach miałam malucha ok 3-4 mm ale już był napity.