O tej jeżówce Green Twister jeszcze pomyślę bo śliczna jest. Co do lili to zauważyłam że najszybciej rozmnażają się lilie azjatyckie, a najwolniej orientalne o pełnych kwiatach mam je drugi rok te o pełnych kwiatach i żadnej młodej łodygi u nich nie ma.
Odnośnie jeżówki ta moja rośnie w półcieniu więc kolorem taki bardziej burawy. Green Twister ma kolory żywe.
Jeżeli chodzi i zmiany koloru czy starzenie się to Delicious Cendy nie do pobicia. Kwitnie w słońcu 3 tydzień i koloru nie zmienia. Jeżówka Magnus też ładna i zdrowa, ale u mnie bardzo wysoka może ma za dobrą ziemię.
Lilie orientalne pełne nie wiem bo tego nie zauważyłam muszę popatrzeć czy maja dzieci.
Posadzone w kwietniu zaczęła kwitnąć. Julia orientalna "Auratum"
Monika jeszcze fota z marcinkami te które posadziłam od razu na rabaty. Te które zostawiłam w donicach przez zimę to mizerne.
Tak wyglądały 23.06 br te na dole foty
Tak wyglądają teraz nie wiem jak się nazywają któreś są białe. Zostawiam zawsze doniczki obok Mają poznosiła do domu. Teraz czekam aż zakwitną. Czwarta nie zmieściła, ale podobna do tej środkowej. Ładne kopiaste kępy.