Dorodne kępy marcinków, będzie pięknie, jak zakwitną. Szkarłatkę u kogoś widziałam, ale nie pamiętam gdzie , ładna roślinka. U nas też gorąco, ciągle powyżej 30-tki, susza okropna, od miesiąca nie pada, masakra.
Sporo urosły i ładne gęste krzaczki się zrobiły. Ten biały to chyba będzie pierwszy z prawej strony na 1 zdj, ale pewności też nie mam 100%. Czyli wniosek jest taki że najlepiej jest astry odrazu sadzić do gruntu i nie trzymać ich w doniczkach przez zimę..
Monika pewnie po prawej stronie ten biały. Tam są posadzone 4 krzaczki i wiem że posadziłam po lewej i po prawej stronie białe a w środku też 2 jednakowe ale co to nie wiem.
Są bardzo ładne kropeczki
Czekam. Może za miesiąc już będzie wiadomo.
A teraz kwitnie u mnie jak nigdy kalina Watanabe. Kwitnie na wszystkich nowych przyrostach. Stare łodygi mają owoce czerwone i zaczynają ciemnieć kolor granatu
Elu, zdjęcie pokazowe.
Widziałam Twoje powojniki. Pięknie kwitną. I czytam, że przycięłaś jednego. Ja też tak robię. Chyba dłużej wtedy kwitną.
Poczytałam też o gnojówce z pokrzyw i bananówce. Dzięki, przydatne informacje. Muszę w przyszłym roku zrobić taką gnojówkę z pokrzyw. Dotychczas robiłam tylko z żywokostu.
Pozdrawiam.