ElzbietaFranka
14:06, 06 lut 2025

Jolu jeżeli chodzi o te wirusy które dopadły inie już drugi raz w tym sezonie to się lecde syropami i donosi. Jak wezmę jakieś inne to cała sppocona i do niczego się nie nadaje. Trwa to już 2 tydzień i ledwo odchodzi.
Żeby nie było na początku roku szczepilam się przeciw grypie i za tydzień zachorowałam. Teraz przechodzę drugi raz. Kaszel, kaszel ból głowy.
Byłam wczoraj trochę na dworze śluzówka się obkurczyla za 2 godziny znowu katar.
No cóż musi przejść samo.
Stawik tak rybki przeżywają raz tylko po zimie wyciągnęłam ścięta rybę, ale to była już starucha.
Jeżeli chodzi o taras sama nie wiem jak to będzie wyglądało eM to załatwiał. Kolor antracyt. Słupki drewniane, dach szklany bielony z płyt uciekło mi z głowy jak to się nazywa. Boki żaluzje drewniane, podłoga ponieważ się gres szczerbi na fugach dajemy deski kompozytowe. Wielkość ok 20 M2
Za tydzień jak dobrze pójdzie będzie gotowe.
Brakowało tej altany nad tarasem łysy był. Altanka przy oczku służy jako "magazyn" roboczo- ogrodniczy. Porządki robimy jak ktoś przyjeżdża. Lub od wielkiego gwizdu jak nam się zechce. Jolu ja nie mam czasu posiedzieć. Jak upał to siedzę w domu wychodzę po 16 wtedy nie wiem do czego ręce włożyć.
Tak oglądam na Fejsie ogrody, widzę jak zgrupowanie dużej ilości roślin daje efekt.
Jak jesteś to zobacz "ogród pod chmurką" wspaniały.
Jolu nie mam wyjścia z tym grupowaniem. Jak będą w grupie to będzie wiadomo jak im dogodzić. Szczególnie porządku muszę zrobić z jeżówki, rudbekia i zawilcami.
Dzięki że zajrzałas.