Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

pestka56 11:38, 08 paź 2017

Zaczęły w końcu czerwienieć liście aronii. Zawsze mnie zachwyca ich kolor.
ElzbietaFranka 12:18, 08 paź 2017

zawitka napisał(a)
A mój palibin już zrzuca liście.Twój chyba na słoneczku rośnie.????

Tak moj ma calo dzienne naslonecznienie. Inny Najwiekszy jeszcze kwitnie, ale przbarwia sie na zolto tez na miejscu slonecznym. Trzeci jeszcze zielony rosnie przy rozy bialej Maria Brixen ma bardzo dobra ziemie pewnie dlatego.
ElzbietaFranka 12:25, 08 paź 2017

gobasia napisał(a)
Elu ładnie u Ciebie ,wcale nie widać ,że mokro ...
U mnie dzisiaj leje od rana,całe szczęście ,że mój dom stoi na górce bo jest fatalnie

Nie widaĆ? Bo nie pokazuje. Tak jak wiosna znowu wszystko zalane. Nawet w rurach woda stoi. Nie ma wyjscia musimy jeszcze jeden dren zrobic wzdluz calej dzialki. Czesc dzialki zdrenowana a czesc nie tam gdzie suche oczka z kamieniami. To jest za malo przy takich opadach.
Zaraz jedziemy znowu pompowac. Bo szkoda tui ktore stoja w wodzie. Syzyfowa robota ale zawsze to jakies wodne odciazenie.

W przyszlym roku moze byc znowu sucho i trzeba bedzie podlewac a teraz nadmiar.

U nas teraz tez leje.
ElzbietaFranka 12:36, 08 paź 2017

pestka56 napisał(a)
ł

W zeszlym roku o tej pprze to byly kolory. Wrzesien przepiekny. Pazdziernik tez mokry ale nie az taki i nie bylo zimno.

To jeszcze wczorajsze.

Kasya 12:43, 08 paź 2017

piekny winobluszcz jesienia, szkoda ze tylko do pierwszego przymrozku, oby jak najpozniej
ElzbietaFranka 17:19, 08 paź 2017

Kasya napisał(a)
piekny winobluszcz jesienia, szkoda ze tylko do pierwszego przymrozku, oby jak najpozniej

Kasiu dopoki wyźe ze wschodu nie nadejda to mrozu nie bedzie. Cały ten syf plynie od zachodu z nad Atlantyku.

Teraz na przemian słońce z chmurami u mnie. A całą noc bedzie swiecil księżyc.
ElzbietaFranka 17:22, 08 paź 2017

pestka56 napisał(a)

U mnie borowka amerykanska czerwienieje tez sie pieknie przebarwia, ale to ostatni rok u mnie i jagoda kanczacka tak samo pożytku z nich nie ma jedynie lisci kolor. Azalie tez czerwienieja.
ElzbietaFranka 17:25, 08 paź 2017

gobasia napisał(a)
Elu ładnie u Ciebie ,wcale nie widać ,że mokro ...
U mnie dzisiaj leje od rana,całe szczęście ,że mój dom stoi na górce bo jest fatalnie

Moja sasiadka dalsza do kurnika nie moze dojsc (bylam po jajka) tyle wody ma na placu mimo ze gorka. Kaluze stoja z nadmiaru wody.
Muszelka 18:27, 08 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie borowka amerykanska czerwienieje tez sie pieknie przebarwia, ale to ostatni rok u mnie i jagoda kanczacka tak samo pożytku z nich nie ma jedynie lisci kolor.

Moje borówki też mają od dwóch tygodni liście w różnych odcieniach czerwieni (ale nie wszystkie odmiany).

Dlaczego chcesz wyrzucić borówki i jagodę kamczacką? Przecież mają takie pyszne i zdrowe owoce!

Muszelka 18:28, 08 paź 2017

Elu, zajrzyj do mnie. Specjalnie dla Ciebie przygotowałam niespodziankę
Serdeczności!