Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Anusia 22:02, 24 paź 2017

Elu dla róż ten sezon niestety jest stracony. Moje na murku w pąkach podobnie w dodatku biały nalot. Ręce mi opadły. Nie wiem jak się tego pozbyć.
Rosa 22:45, 24 paź 2017

U mnie też róże opanował mączniak, ścięłam 2/3 pędów i obcięłam wszystkie liście i pozbierałam resztę z ziemi. Na wiosnę spryskam miedzianem. Tak poradziła p. Chodun ze szkółki w której je kupowałam, przemiła osoba.

Elu, róże masz piękne i jeszcze ładnie Ci kwitną. U mnie tylko Chopin i Eden Rose ma pojedyncze pąki. Raczej już nie rozkwitną, patrząc na prognozę. Taki rok gooo....any dla róż .
ElzbietaFranka 23:33, 24 paź 2017

Zawsze każdą wiosnę pryskam róże miedzianem i jest spokój przez cały rok. Moje róże są zdrowe, ale liście już żółkną.

Jeżeli mowa o różach to jeszcze dzisiaj zrobione w marną pogodę

Róża Bonica

Piękna róża ale co z tego, ciężka namoknięta

Ta róża ma dziwny kwiat płatki jakby z papieru

ElzbietaFranka 23:45, 24 paź 2017

Dzisiaj wyciągałam rośliny nie zimujące m.in. ściborę jakież ma korzenie w przyszłym roku zrobię z niej cztery. Musiałam siekierką odrywać korzenie.

Kalina Kilimandżaro w donicy wiosną przesadzę do gruntu. Dosyć ładnie urosła, zaczęła znowu kwitnąć ile ma kwiatostanów.

Mam takie dwie horty nie pamiętam nazwy gdzieś mam zapisane, ale dosyć długo sie trzymają.

ElzbietaFranka 00:02, 25 paź 2017

Wczoraj była u Mirki dyskusja na temat świerków serbskich chciałam pokazać moje. Sadziłam je 3 lata temu miały ok. 1,5 metra.

Ten bardzo ładne sztuki

Serb z prawej strony foty ma 2 przewodniki

To moje pupilki choiny kanadyjskie, to na froncie jest najładniejsza od 3 lat cięta i pięknie jest zagęszczona. Jak byłam w tym roku w szkółce podwarszawskiej to taka sama w donicy kosztowała 1700 zł

Lubię też cyprysiki nuthajskie bardzo majestatyczne drzewka. Ten który pokazuję, bardzo długo nie mógł ruszyć wzrostowo, ale od 2 lat nadrabia straty.

ElzbietaFranka 00:04, 25 paź 2017

Na dzisiaj już koniec, nie wchodzą foty trzeba długo czekać może jutro bedzie lepiej.
Anusia 07:45, 25 paź 2017

Ela piękna ta kanadyjska. Przycinasz czubek wzrostu czy jeszcze boczne? Jam mam dwa seby. W ogrodzie rosną trzy lata a sadziłam jak miały może 40 cm. Nie mierzyłam ale jak na razie dopiero widać jak odbijają od ziemi
Anusia 07:46, 25 paź 2017

Rosa napisał(a)
U mnie też róże opanował mączniak, ścięłam 2/3 pędów i obcięłam wszystkie liście i pozbierałam resztę z ziemi. Na wiosnę spryskam miedzianem. Tak poradziła p. Chodun ze szkółki w której je kupowałam, przemiła osoba.

Elu, róże masz piękne i jeszcze ładnie Ci kwitną. U mnie tylko Chopin i Eden Rose ma pojedyncze pąki. Raczej już nie rozkwitną, patrząc na prognozę. Taki rok gooo....any dla róż .

Pryskałam miedzianem wiosną i ziemię i róże. Taki rok niestety. Oczywiście zrobię jak pisałaś w moim wątku.
sylwia_slomc... 08:11, 25 paź 2017

Nutkajski śliczny też lubię
ElzbietaFranka 12:22, 25 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nutkajski śliczny też lubię

Sylwio mam 4 cyprysiki ten wg wztostu jest 2. Pieknie wygladaja szczegolnie jako solitery.

Jubie prawie wszystkie iglaji ktore mam. Jedynie mam nieraz pretensje do nich dlaczego co niektore powoli rosna.