Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Aurelllia 23:02, 28 paź 2017

Elu nie śmieję się, ja się uśmiecham do Ciebie , bo w taką pogodę to tylko nam pozostaje ... szaro, buro... buuuu !!!
Mirka 23:05, 28 paź 2017

WOW☺Jakie piękne świerki. Nie przepadam za zwykłymi świerkami ale u Ciebie ładne są. Mają piękną zieleń i wyglądają na zdrowiótkie.

ElzbietaFranka 23:05, 28 paź 2017

Aurelllia napisał(a)
Elu nie śmieję się, ja się uśmiecham do Ciebie , bo w taką pogodę to tylko nam pozostaje ... szaro, buro... buuuu !!!

Pisze ze smiejesz sie z rozpaczy ja teraz tez bo co tu robić jak czlowiek bezradny.
Aurelllia 23:11, 28 paź 2017

Oj tak Elu masz rację Może jeszcze przyjdą w miarę ładne dni tzn bezdeszczowe i coś się popchnie do przodu, bo o słońcu to już pomarzyć możemy
ElzbietaFranka 23:14, 28 paź 2017

Mirka napisał(a)
WOW☺Jakie piękne świerki. Nie przepadam za zwykłymi świerkami ale u Ciebie ładne są. Mają piękną zieleń i wyglądają na zdrowiótkie.

Mirka daly mi do wiwatu. Osutka jakies inne choroby na poczatku nim sie zaklimatyzowaly, ale teraz odpukac sa zdrowe i pieknie rosna. Posadzony aby troche oslonic chalupe przed wiatrem. Kupowalam je po 10 zl to nie majatek od faceta ktory nam drzewo przywozi. Mial u siebie starsze posadzone bardzo ladne i nam sie spodobaly i posadzilismy.

Świerki kazdego roku wczesna wiosna opryskuje promanalem, serbow nie trzeba.

Teraz jak przywozi drewno do kominka to sie nadziwic nie moze, ze tak ładnie rosna. Dal mi jeszcze buki takie malenstwa a juz maja po 2 metry. Chcial mi dac wiecej tych buczkow, ale nie chcialam teraz źaluje juz bym miala duze drzewka.
Mirka 23:22, 28 paź 2017

Wiesz Elu zasada jest taka jak dają to bierz.Tylko potem człowiek się zastanawia co z tym zrobić gdzie posadzić.
Milka 08:31, 29 paź 2017

Świetne te świerki moje sadziłam mini, to długo rosły, męczyły je choroby, zwłąszcza ochojnik, ale w końcu urosły i teraz już sobie radzą.
Milka 08:34, 29 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mam jeszcze trochę zaległych zdjęć. To jest pryzma w lasku pod przyszłe kwasoluby. Jeszcze dosypię liści bo nie wszystkie opadły. W środku już ładnie przegniłe.

Azalie pachnące 3 szt. ładnie przebarwione. Obok posadzona róża new dawn Ma pędy prawie po 2 metry.

Rododendron w tym roku nie kwitł obmarzły wszystkie pąki, ale ma tyle zawiązanych pączków kwiatowych - kolor biały.

Trzeba wszystko wybrać ręcznie albo odkurzaczem jak liście przejdą bo mokre.

Świetna rabata tam powstanie, cały czas praca wre
U mnie nutkajskie tez na początku stały w miejscu, a potem nagle bach i ruszyły.
Czyszczenie odkurzaczem i mnie czeka, gdzie mam żwirek, nie miała bab kłopotu, to sobie wymyśliła o sobie mówię
W ogrodzie masz pięknie i mnóstwo ciekawych okazów pozdrawiam
ElzbietaFranka 10:34, 29 paź 2017

Ochojnik (galasy) przyjechal do mnie prawdopodobnie z plantacji. Jakies zielone szyszki rosly na swierkach nie mialam pojecia, ze to ochojnik sie legnie. Jak zaczely marniec zolknac nastepnego roku. Zaczelam czytac dlaczego tak sie dzieje, okazalo sie, ze to nie szyszka tylko szkodnik.
Za pierwszym razem wycielam pelne wiaderko po nawozach.
Wycielam je wszystkie po tygodniu znowu czyszczenie z szyszek i tak to trwalo przez kilka tygodni. I pryskalam.
Teraz pryskam kazdego roku promanalem i jest dobrze.

Plantacje swierkow porazone sa ochojnikiem. Na swieta prawie zawsze kupuje swierka cietego i widze ze na drzewkach sa galasy.
ElzbietaFranka 10:40, 29 paź 2017

Milka napisał(a)
Świetne te świerki moje sadziłam mini, to długo rosły, męczyły je choroby, zwłąszcza ochojnik, ale w końcu urosły i teraz już sobie radzą.

U mnie tez dwa lata tak jak opisalam wyzej porazone ochojnikiem. W trzecim roku drgnely. Em im podsypal po wiaderku obornika i ruszyly.
Teraz od trzech lat maja szpice prawie po metrze.
Wiosna 2015 podlałam gnojowka z kompostu, za dwa tygodnie byly czarne.