Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Monia81 17:49, 18 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Jutro jade znowu tyrac wszystko zalezy od pogody musze poobcinac roze i liscie ze skalniaka odkurzyc to u mnie priorytet.

I jak tam Elu porobiłaś sobie wszystko co na dzisiaj zaplanowałaś buziam
Bogdzia 19:56, 18 lis 2017

Bogdziu to zalezy co sie sadzi jak maleństwa to i mniejszy wzrost po 14 latach pol metra czy metr nie ma znaczenia. W kazdym razie jak im podpasuje grunt to ladnie rosna i nie ma z nimi problemu.

Jak sadziłam to miały ok 1,5 m,były bledziutkie , ze dwa lata wcale nie rosły , pewnie się ukorzeniały ale potem jak ruszyły to tempo zastraszajace miały.
ElzbietaFranka 21:21, 18 lis 2017

Bogdzia napisał(a)

Jak sadziłam to miały ok 1,5 m,były bledziutkie , ze dwa lata wcale nie rosły , pewnie się ukorzeniały ale potem jak ruszyły to tempo zastraszajace miały.

Bogdziu iglaki posadzony przeze mnie nigdy nie rosna od razu. Musza sie najpierw ukorzenic i nabrac mocy i wtedy zaczynaja rosnsc po 2 do 3 lat jeszcze wszystko zalezy w jakiej glebie zostaly posadzone.
Wlasnie jak przejda ten czas klimatyzacji to rosna.
sylwia_slomc... 21:28, 18 lis 2017

U mnie iglaki podobnie , najpierw ze dwa lata się korzenią i dopiero idą w górę
ElzbietaFranka 21:35, 18 lis 2017

Monia81 napisał(a)

I jak tam Elu porobiłaś sobie wszystko co na dzisiaj zaplanowałaś buziam

Dzialka to nieskonczona robota zawsze cos jest do zrobienia. Ciagle na watrobie lezy mi odkurzanie juz mokro i listki nie chca fruwac wiec zbieram odkurzaczem. Jak mokre mlynek tak nie mieli i sie zatyka.
Podobnk przyszly tydzien ma byc cieply moze sie uda zebrac liscie.roze juz skrocilam przyszykowalam do kopczykowania a,e to dopiero po pierwszym przymrozku.
ElzbietaFranka 21:37, 18 lis 2017

Nie zaleznie Sylwia czy z donicy czy golym korzeniem roslina musi sie zaaklimatyzowac w glebie jak zbuduje solidny korzen to rusza z gorka.
ElzbietaFranka 21:41, 18 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Ja już dwa razy odkurzałam, ale jeszcze jedno porządne odkurzanie przede mną, bo tak jak mówisz liscie jeszcze na niektórych drzewach. Dzis przymroziło więc mam nadzieje , że wszystkie zlecą i po niedzieli posprzątam ostatni raz.

U mnie tez odkurzacz chodzi ale ciezko sie zbiera czy dmucha bo liscie mokre. U nas prawie codziennie z nieba kapie slonca jak na lekarstwo.
ElzbietaFranka 21:58, 18 lis 2017

Prawie caly dzien na powietrzu robi swoje, oczy sie zamykaja.
Dobranoc.
Sonka 08:28, 19 lis 2017

Witaj, przyszłam od Bogdzi i zobaczyłam piękny ogród, dużo traw i wszelkiej innej maści roślin, tak lubię.
Trawy są zjawiskowe, ogród z ich towarzystwie zawsze wygląda pięknie.
Ja sadziłam serby w 2011, takie małe kopane z gruntu sadzonki, miały ok 30 cm., teraz są wysokie na 2 metry.Mam jednak dylemat, bo posadziłam za gęsto co 1,20 cm i co robić?, rozsadzać raczej nie będę, za ciężkie dla mnie a znależć kogoś do pomocy na wsi, to prawie niemożliwe.
Bogdzia 16:23, 19 lis 2017

Bogdziu iglaki posadzony przeze mnie nigdy nie rosna od razu. Musza sie najpierw ukorzenic i nabrac mocy i wtedy zaczynaja rosnsc po 2 do 3 lat jeszcze wszystko zalezy w jakiej glebie zostaly posadzone.
Wlasnie jak przejda ten czas klimatyzacji to rosna.

Dokładnie tak jest.