Jak sadziłam to miały ok 1,5 m,były bledziutkie , ze dwa lata wcale nie rosły , pewnie się ukorzeniały ale potem jak ruszyły to tempo zastraszajace miały.
Bogdziu iglaki posadzony przeze mnie nigdy nie rosna od razu. Musza sie najpierw ukorzenic i nabrac mocy i wtedy zaczynaja rosnsc po 2 do 3 lat jeszcze wszystko zalezy w jakiej glebie zostaly posadzone.
Wlasnie jak przejda ten czas klimatyzacji to rosna.
Dzialka to nieskonczona robota zawsze cos jest do zrobienia. Ciagle na watrobie lezy mi odkurzanie juz mokro i listki nie chca fruwac wiec zbieram odkurzaczem. Jak mokre mlynek tak nie mieli i sie zatyka.
Podobnk przyszly tydzien ma byc cieply moze sie uda zebrac liscie.roze juz skrocilam przyszykowalam do kopczykowania a,e to dopiero po pierwszym przymrozku.
Witaj, przyszłam od Bogdzi i zobaczyłam piękny ogród, dużo traw i wszelkiej innej maści roślin, tak lubię.
Trawy są zjawiskowe, ogród z ich towarzystwie zawsze wygląda pięknie.
Ja sadziłam serby w 2011, takie małe kopane z gruntu sadzonki, miały ok 30 cm., teraz są wysokie na 2 metry.Mam jednak dylemat, bo posadziłam za gęsto co 1,20 cm i co robić?, rozsadzać raczej nie będę, za ciężkie dla mnie a znależć kogoś do pomocy na wsi, to prawie niemożliwe.