Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 20:23, 13 lip 2019

Mirka napisał(a)
Elu u mnie też padało i nadal pada ale bez gradu.

Ta chmura to od ciebie przyszła jeszcze się u nas wypietrzyla i biło gradem potem lało jak z cebra. Nareszcie dosyć długo padało wyjeżdżałam i jeszcze padało.
Mirka 20:25, 13 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Ta chmura to od ciebie przyszła jeszcze się u nas wypietrzyla i biło gradem potem lało jak z cebra. Nareszcie dosyć długo padało wyjeżdżałam i jeszcze padało.

Jeszcze pada ale lekko.
Figaro 23:11, 13 lip 2019

A o bzach to nie wiedzialam ze teraz trzeba podlewac.Musze mamie powiedziec bo kilka jest u niej.
gosika67 23:37, 13 lip 2019

Nieźle padało u Was, u nas też mokro, Elu w jakiej kondycji masz trawnik?Pozdrawiam.
AniazUroczyska 00:11, 14 lip 2019

Figaro napisał(a)
A o bzach to nie wiedzialam ze teraz trzeba podlewac.Musze mamie powiedziec bo kilka jest u niej.

O, właśnie, dobrze wiedzieć! Swoje do tej pory traktowałam trochę po macoszemu, wydawało mi się,że same powinny dać sobie radę.Z drugiej strony- rosną dziko w wielu miejscach, nikt nie podlewa i pięknie kwitną! Jak to jest?
ElzbietaFranka 00:45, 14 lip 2019

AniazUroczyska napisał(a)

O, właśnie, dobrze wiedzieć! Swoje do tej pory traktowałam trochę po macoszemu, wydawało mi się,że same powinny dać sobie radę.Z drugiej strony- rosną dziko w wielu miejscach, nikt nie podlewa i pięknie kwitną! Jak to jest?

Ale nigdy nie było takiej suszy jak teraz przynajmniej u nas. Taka burze to pierwszy raz widziałam w tym roku. A grad od kilku lat.
pestka56 02:57, 14 lip 2019

Nas grad ominął. A deszcz całkiem solidnie popadał.
Milka 08:56, 14 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Pada już ponad godzinę. Straty nie wiem bo nie da się wyjść. Następna chmura nadchodzi.

U mnie też zawieja była i ostry deszcz, potoki wody, ale ziemia wchłonęła. Pochmurno i pewnie dalej będzie padać. Ale grad ominął nas, mam nadzieję, że nic u ciebie nie zniszczył
ElzbietaFranka 10:33, 14 lip 2019

Ja przed deszczem połowę rabat podlałam solidnie i deszczówka pewnie nie spłynęła. Trzeba się cieszyć z każdej kropli.
Jak pisałam tylko trawa proso lezy. Zawsze na nie narzekałam ładna jak mgielka, ale po burzy opłakany stan trzeba wiązać.

Milus to dobrze, że popadało, żadne podlewanie nie zastąpi rownomiernego deszczu.

Teraz piękna pogoda.

Podleje jeszcze dzisiaj część krzaków których wczoraj nie zdążyłam Korzenie niestety nie są nawodnione.
ElzbietaFranka 10:36, 14 lip 2019

gosika67 napisał(a)
Nieźle padało u Was, u nas też mokro, Elu w jakiej kondycji masz trawnik?Pozdrawiam.

Gosiu w bardzo dobrej tydzień temu był nawożony miał być wczoraj koszony,ale jak widziałaś gradzina długo się utrzymywala. Dzisiaj będzie koszony - muśnięty.