Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 16:45, 09 mar 2017

Aurelia jak ty taka mądra to ty lepiej napisz czym krety przepędzić z działki. Nornice trudno nie ma wyjścia trzeba sadzić w cebulki koszyczkach.
Aurelllia 16:46, 09 mar 2017

Niestety młode dziewczyny - studentki jakoś " nie pałają miłością do roślin, ogrodu", wśród mojego grona znajomych z żadną nie pogadam sobie o ogrodzie o kwiatach dlatego tez zapisałam się na forum bo wreszcie mogę z kimś o tym porozmawiać, a z wami bardzo fajnie mi się rozmawia
Aurelllia 16:48, 09 mar 2017

Moja przyszła teściowa ma straszny problem z kretami próbowała już wszystkiego, ale nie próbowała tego odstraszacza solarnego dzisiaj mój chłopak go kupił, zobaczymy czy pomoże ? Próbowałaś go stosować Elu ?
ElzbietaFranka 17:43, 09 mar 2017

Aurelia co próbowałam, śledzie solone prawdziwe z beczki, wrzucone kawałki do dziurek to stosowaliśmy w 2015 roku o tej porze, kupiliśmy ok. 5 kg - skutek był na miesiąc. Później ten środek stosowaliśmy.
Mieliśmy taki preparat i ten był najlepszy napiszę na wp. aż M przyjdzie to się dowiem, bardzo skuteczny, ale nie wszędzie można dostać bo to specyfik dla firm z pozwoleniem.
Karbid - w miarę.
Ostatnio kule na mole te śmierdzące bez perfumów - można powiedzieć, że też się wyniosły. Jak nie dostaniemy tego środka to dalej będziemy stosować kule na mole.
To tyle środków no i łopatą szpadlem dwa złapane.

Aurelia nie próbowaliśmy ale M był tym zainteresowany to róbcie doświadczenia.

Na swoim wątku też napiszę. Bo takie porady są cenne.
gobasia 17:57, 09 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Aurelia nie zgryźliwe, tylko to co piszę tak myślę. Nie lubię wazeliny i lukrowania, jak mi się coś nie podoba to mówię wprost albo w ogóle.

Musimy zrobić jakieś spotkanie mazowieckie, w jakiejś knajpce, aby się z siebie pośmiać bo co nam zostało.
Na Śląsku się spotykają w Goczałkowicach to dlaczego my nie możemy, gdzieś jesienią.

no czemu by nie
Monia81 19:16, 09 mar 2017

Kobitki, kret to trudny zawodnik, może u Twojej teściowej Aurelko ten odstraszacz solarny pomoże, bo moi znajomi nakupili tego i w kilku miejscach na działce rozstawili i nic nie pomogło, jeszcze się nornice pojawiły
ElzbietaFranka 19:38, 09 mar 2017

Monia widocznie nornicom tony pasuja. Nauka jeszcze tego nie rozpracowala. Tyle badziewia jest na te gryzonie a nic nie pomaga, to jest tylko wyciaganie forsy.
Najlepszy jest szpadel, nad ranem. Ale jak tu czatowac jak kopczykow tyle ile drzew w lesie. Mam tak zryte, nawet dran sie dostal nad siatke i zrobil dwa kopce.
Mam mokro w jednej czesci i przeniosly sie w sucha częśc.
Monia81 20:19, 09 mar 2017

Elu to tak jak mówisz pieniądze chcą wyciągnąć, a nic to nie daje, sąsiadka też porozciągała siatkę, a i tak kopce się pojawiły, a pieniądze niepotrzebnie wydała. Słyszałam, że jedni sierść psią do dziur wkładali, puszki , że hałas robią. Nie wiem, chyba tylko szpadel.
patrycja 20:25, 09 mar 2017

Przyszłam od Aurelii i chcę się przywitać. Po cichu zaglądałam na twój wątek ale nie miałam odwagi napisać. Odnośnie kretów piszesz że najlepszy szpadel potwierdzam ulubiony sposób mojej mamy i skuteczny. Pozdrawiam
ElzbietaFranka 21:06, 09 mar 2017

Witam Patrycja. Czego sie boisz - mnie? Zagladaj i pisz co chcesz.