Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 08:36, 05 kwi 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
To Ci tło do ławeczki dałaś
A co się pali składowiska śmieci? Oni sami sobie podpalają

A no ławeczka wpadła w kadr
Paliły się kolejne magazyny na tej samej ulicy co zawsze, podejrzane... Myślę, że to jakies sprawy z ubezpieczeniami a może ktoś kogoś chce wykurzyć. Koszmar, dobrze że akurat wiało w przeciwną stronę niż mój dom. Tym razem mocny wiatr się na coś przydał.
eVka 08:42, 05 kwi 2019

Zakrecona napisał(a)
Masakryczny dym, a potem wszyscy się dziwią czemu to, albo tamto...

Kiedyś wszystko było w szkle i papierowych ,,tytkach'' i jakoś się żyło, postęp ehh...

Ewa, ławeczka aż po oczach daje

Hameln jednak duża, a ja dzisiaj pomierzyłam i dużo miejsca nie zostało

Wychodzę z domu i bach, czarno! A miałam akurat nawozić trawnik, odczekałam aż trochę zelżeje i szybko sypnęłam nawóz i nastawiłam podlewanie. Masakra.
Tym razem akurat paliły się hale produkcyjne/magazyny ale juz wysypisko dosłownie obok ostatnio też się paliło.
Plastik jest wszędzie, nie da się w zasadzie już go wyeliminować Dobrze, że chociaż za reklamówki wprowadzili płaty bo zauważyłam, że ludzie biorą ich zdecydowanie mniej niż kiedyś.

Ławeczka bialutka, jak będzie zielono w lecie trochę się schowa w zieleni. Przemaluję chyba skrzynie truskawkowe na biało no i urabiam mężulka na nowy zestaw mebli tarasowych białych do kompletu z tej samej serii. Takie są piękne, że muszę je mieć...

Hameln dziewczyny pisza, że wielka, aż się boję, u mnie wooolno rośnie.
DorKa 12:10, 05 kwi 2019

Czytam Ewcia,że ławeczka zaakceptowana! Ale fajni Ci nasi eMkowie. Znosić te wszystkie zachcianki, pomysły wymysły Ja teraz wymyśliłam,ze będę robić kącik dla dzieciaków z tablicą kredową i ciekawe kto mi pomoże zrealizować Miłego weekendu!
eVka 12:16, 05 kwi 2019

DorKa napisał(a)
Czytam Ewcia,że ławeczka zaakceptowana! Ale fajni Ci nasi eMkowie. Znosić te wszystkie zachcianki, pomysły wymysły Ja teraz wymyśliłam,ze będę robić kącik dla dzieciaków z tablicą kredową i ciekawe kto mi pomoże zrealizować Miłego weekendu!

No, nie sa tacy źli ale my też znosimi ich pasje, więc jest kwita
O, a gdzie będziesz miała kącik dzieciaczkowy? w domu czy ogrodzie?
Kawa 12:28, 05 kwi 2019

super że mężowi się spodobala ławeczka
hamelny sa spore ale chyba u każdego rosną inaczej
podpytasz o farbę? plizz
edit.drzwi wejściowe - nie drewniane tylko takie chyba powlekane okleiną czy czymś, wiem że trzeba umyć zetrzeć pewnie dac primer zwiększajacy przyczepność ale może ma sprawdzone produkty
eVka 12:34, 05 kwi 2019

Kawa napisał(a)
super że mężowi się spodobala ławeczka
hamelny sa spore ale chyba u każdego rosną inaczej
podpytasz o farbę? plizz

Fajni fajni
A o farbę pytałam przed chwila bo oczywiście zapomniałam o tym. Mąż na drzwi zewnętrzne poleca tylko firmę Sikkens, mają bardzo profesjonalne farby i trzeba się przejśc do ich salonu, żeby dobrali odpowiednią do podłoża farbę.
Nie wiem czy pomogłam.
DorKa 12:46, 05 kwi 2019

effka napisał(a)

No, nie sa tacy źli ale my też znosimi ich pasje, więc jest kwita
O, a gdzie będziesz miała kącik dzieciaczkowy? w domu czy ogrodzie?

w domu już jest cała ściana u syna służy do twórczego wyżycia się Matki W każde Święta daję upust swojej fantazji rysując renifery czy Zające Tym razem planuje w ogrodzie. Mam taki brzydki kącik , który chcę odczarować Zoczymy jak mi wyjdzie.
eVka 12:51, 05 kwi 2019

DorKa napisał(a)

w domu już jest cała ściana u syna służy do twórczego wyżycia się Matki W każde Święta daję upust swojej fantazji rysując renifery czy Zające Tym razem planuje w ogrodzie. Mam taki brzydki kącik , który chcę odczarować Zoczymy jak mi wyjdzie.

Świetny pomysł! Ja mam tylko jedną córę i już 8 letnią, więc odpuszczam takie atrakcje ale jakby się kiedys jeszcze bobo pojawiło, to też chętnie bym taki kącik dziecięcy zrobiła
DorKa 12:53, 05 kwi 2019

effka napisał(a)

Świetny pomysł! Ja mam tylko jedną córę i już 8 letnią, więc odpuszczam takie atrakcje ale jakby się kiedys jeszcze bobo pojawiło, to też chętnie bym taki kącik dziecięcy zrobiła

może całkiem niedługo zrobię prototyp a potem będę radziła Tobie
eVka 12:58, 05 kwi 2019

DorKa napisał(a)

może całkiem niedługo zrobię prototyp a potem będę radziła Tobie

Ehehe nono jasne rób prototyp rób, będę ewentualnie ściągać od Ciebie