Z góry przepraszam za pytanie, bo ja początkująca jestem, ale chciałam podpytać o te trawki przy limkach z biało-zielonymi liśćmi. Jak się nazywają? Pięknie wyglądają przy tych limonkowych krzewach
Wow ...... ale limkowa daje czadu przepięknie jest
I oczko śliczne i te dzwoneczki tez super
A najbardziej mi się ta fotka z Tobą podoba - widać na niej jakie są dorodne i gęste i Ty oczywiście jak modelka
Też jestem ciekawa ,czy nie przypala Ci wiązów ? Mój jest wiecznie przypalony
Masz chyba najdłuższy szpaler limek na O. cudooo. Zarosły już miskanty variegatusy. Wiązy moje też przypalone, chyba trzeba je w cieniu sadzić. Wczoraj lałam mnóstwo wiader wody w korzenie wiązom, żeby lżej w te upały miały.
Dziękuję, trawy za hortkami to miskanty variegatusy, natomiast mam też trawki przed hortkami też w paski i te się nazywają molinia variegata.
Lubię bardzo wszystko takie paskowane , psrtokate... stąd ta kombinacja, a nie np. typowy zestaw ogrodowiskowy hortki + Gracillimus, czy Morning Light, choc są też pięknymi trawami.
Cieszę się,że Ci się podoba ale mi posłodziłaś, teraz to juz w piórka obrosnę
Limkowa faktycznie przez rok się rozrosła.
Dzwoneczki to mój nowy nabytek.
Cieszę się, że Ci się mój szpaler podoba.
Po drugiej stronie szykuje się powtórka ale namiastka bo 5 krzaczków limek i 2 variegatusy.
Wiązy idę zaraz obejrzeć z bliska, bo wątpliwości mi zasiałyście z tym przypalaniem