Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 12:24, 04 sie 2018

A na lewej stronie ogrodu bieda, susza doskwiera, leje wodę ale rośliny tam lekko nie mają , bo słońce grzeje, a one dopiero ukorzeniają się w tym roku, w przyszłym będzie może lepiej ale bez deszczu i wytchnienia nie będą takie jak by być mogły.

SlonecznyOgrod 12:25, 04 sie 2018

SlonecznyOgrod 12:31, 04 sie 2018

Rabata różowa, mam tu rząd miskantów z werbeną, rząd floksów, rząd rozplenic i rząd przetaczników.
W tym roku mają zadanie przyjąć sie i dobrze złapac się ziemi.

paulina_ns 12:40, 04 sie 2018

Daria dzwoneczki bardzo urokliwe, dzwonią na wietrze? ogród prezentuje się bardzo ładnie i ta przestrzeń u Ciebie, trochę zazdroszczę, ale i też trochę współczuję, ja swój ogród ledwo ogarniam
SlonecznyOgrod 12:42, 04 sie 2018

Rabata trawiasta, wąska powoli rośnie sobie. Trawki dostałam w tym roku z wymiany.

SlonecznyOgrod 12:46, 04 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Daria dzwoneczki bardzo urokliwe, dzwonią na wietrze? ogród prezentuje się bardzo ładnie i ta przestrzeń u Ciebie, trochę zazdroszczę, ale i też trochę współczuję, ja swój ogród ledwo ogarniam

Dziękuję bardzo.
Eee, współczuć to nie, nie robiłabym tyle gdybym nie miała na to czasu, czy jakby to mnie tak męczyło. Póki co robię z radością, mam nadzieję, że to miłość na całe życie

Dzwoneczki dzwoniłyby ale nie ma takiego wiatru i w sumie od tygodnia je mam i cisza, ciekawa jestem czy nie będą mnie budzić. Na małym wietrze nie dzwonią jeszcze.
Ogród najciężej ogarnąc na początku jak sie dużo sadzi czy zmienia, potem jest juz wygodniej i tego się trzymajmy
SlonecznyOgrod 22:17, 04 sie 2018

greg66 napisał(a)
Witaj Dario

Mam podobną glebę jak u Ciebie wiem ile trzeba pracy włożyć aby tak pięknie i bujającą wyglądały rośliny.
Podziwiam

Ilo letnie masz te variegatusy, ja dopiero w maju kupiłem i liczę , że będą dość duże.

Pozdrawiam słonecznie

Witaj Grzegorzu
Cieszę się, że nowy gosć do mnie zawitał

To prawda trzeba dużo bardziej dbać o rośliny w ciężkich warunkach, żeby osiągnąć zadowalający efekt. Może też nie każdy ma czas na codzienną pielęgnacje, podlewanie itp.
Moje variegatusy są z zeszłego roku, ale połowa wypadła i część jest z tego roku, bo uzupełniłam. Tak więc wszystko na hortensjowej jest młodziutkie.
Pozdrawiam równie słonecznie
greg66 12:38, 05 sie 2018

Liatry, hibiskusy, dalie a wszystko kolorowe i takie pełne, tylko spacerować i napawać się widokiem, pięknym widokiem

A werbeny masz wysokie? moja urosła ponad metr.
Pozdrawiam

zapraszam do mnie.
Kamcia 13:16, 05 sie 2018

Ja bym te Twoje hotki mogła całymi dniami oglądać Daria. No i ten Twój Skalnika, który już pokazywała mojemu mężowi z myślą o przyszłości naszego tarasu.

Annak 23:02, 05 sie 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Dziękuję, trawy za hortkami to miskanty variegatusy, natomiast mam też trawki przed hortkami też w paski i te się nazywają molinia variegata.
Lubię bardzo wszystko takie paskowane , psrtokate... stąd ta kombinacja, a nie np. typowy zestaw ogrodowiskowy hortki + Gracillimus, czy Morning Light, choc są też pięknymi trawami.

Dzięki Dario, ja też właśnie szukam takich paskowanych, tez je bardzo lubię