Dziękuje bardzo, też mi się coraz bardziej podoba
Teraz żałuję, że od początku jak tylko się wprowadziłam nie sadziłam kwiatów i nie robiłam rabat. Tylko ramy i pojedyncze rośliny.
Trawy za hortensjami to miskant variegatus, a przed nimi te małe to molinia variegata.
Miło mi, że Ci się podoba, tym bardziej, że masz świetny gust i pięknie w ogrodzie, to dla mnie duży komplement.
Sadź hortensje, może na pniu chcesz? Nie po ponad 100zł, nie 60zł a za 25zł, takie ja kupowałam w tamtym roku.
Tak wyglądały w pierwszym sezonie.
Też ciekawa jestem co to za odmiana. U nas w CO są wielkie piękne limki na pniu za 75 zl. Drogo ale kusi.
Czy tam z boku widzę sumaka octowego? Mam jedną małą sadzonkę, ktora wyrosła obok jaśminowca (pewnie doniczka była z mikro sadzonką) i zastanawiam sie czy nie posadzić go na dalszej części przedpłocia. Wiem, że jest inwazyjny dlatego sie waham.
To będzie dobrze, hotrensje żeby nie ocierały sie o tuje, ale z innymi roślinami mogą sie stykać, to juz nie będzie przeszkadzać.
Co przed tujami dasz, myślałaś już coś, jakieś trawki, żurawki, czy jeżówki, szałwia...