Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 20:57, 10 kwi 2017

gosika67 Obmyślam, ale jeszcze bez decyzji więc się nie spieszę. Chcę to przemyśleć sensownie. Mam dużo koszenia, pomimo,że nie żaden super trawnik to i tak kosić trzeba ze wszystkich stron domu.

Milka Wiem, że chcę szpaler drzew i sama nie wiem czy duże czy na pniu zgrabne kule. Koszenie najgorsze pomiędzy drzewkami , tujami. Bardzo czasochłonne , kosiarką trzeba wywijać we wszystkie strony.

Ja dlatego jeszcze nie mam dużych drzew, bo nie chciałam na początku, żeby liście nie leciały, żeby nie było zarośnięte , chciałam przejrzystość. Iglaki mi się podobały, drzewa posadziłam tylko owocowe, z boku domu alejkę wzdłuż chodniczka sumaków i wierzbę kręconą blisko tarasu. Ta wierzba jest największym drzewem, które posadziłam. Szybko rośnie i dużo cienia daje.

Wierzba mandżurska

Dzisiejsze foto
SlonecznyOgrod 21:07, 10 kwi 2017

Trzmielina ma już ładne przyrosty, takie soczyste. Mam 4 rodzaje, nazw nie znam bo wszystkie dostałam. Trzyna zdjęciach, a czwarte bez zdjęcia drobne zielone, ale jeszcze nie ruszyły.

Piotr_ 21:11, 10 kwi 2017

ale u cb zielono
gosika67 22:32, 10 kwi 2017

Tzrmielinki ładne, ja mam jeszcze inną, popikowałam gałązki do doniczek, dam Ci jak się przyjmą.Duża ta wierzba.Pisz co robisz , jestem ciekawa i czekam na fotki bo lubię oglądać a u Ciebie jest pole do popisu, powodzenia Daria.
SlonecznyOgrod 11:00, 11 kwi 2017

Piort_ lubię ten czas jak robi się zielono

gosika67 zaganiana jestem, w sobotę miałam zawody bieg na 10km, robię na zamówienia ozdoby, do tego praca i ogród dużo czasu pochłania ale się ciesze, bo robię to co lubię. Łapię dystans, cierpliwość i równowagę, a wszystko to mi jest bardzo potrzebne. Muszę mieć odskocznię
Chętnie przyjmę zieleninkę
Wczoraj miałam montowane dwie niedokończone rynny spustowe, to teraz muszę sobie zrobić odwodnienie w kopaniu jestem dobra. To mnie czeka co 4 lata temu, niczym kret. Takie paskudne zdjęcie, ale niech będzie. A i ziemia pierwsza klasa, jak na wydmach

Nie wiem czy pisałam, ale mam już przeorane miejsce na drzewa. Całą noc śniły mi się brzozy no nie wiem, nie wiem...

Floksy bird eye

Czosnki

Trawa mozga trzninowata - moim zdaniem
SlonecznyOgrod 11:11, 11 kwi 2017

Widoki za domem , z górki na pazurki, skalniak, po drodze warzywnik i łąka.
Brzoskwinia kwitnie na różowiutko ♥

Trznadel
anabuko1 11:53, 11 kwi 2017

Fajną masz tą studnię. Też taką chcę. Nawet mam miejsce dla niej ale mąż nie ma czasu jak na razie. Nic skończy budować grila.to będę my przypominać i studni
Donia72 14:30, 11 kwi 2017

Daria, a myślałaś o brzozach? Też fajnie by wyglądały w szpalerze. A liście to wiadomo, ze wszystkich drzew liściastych lecą. Ja też mam u siebie klona na rabacie. Pozdrawiam
Milka 12:22, 13 kwi 2017

Całkiem nie tak źle się kosi pomiędzy drzewami.
Wybór trudny, ale nie ma pospiechu
trzmieliny dorodne, moje na cięcie czekają
SlonecznyOgrod 19:24, 13 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Fajną masz tą studnię. Też taką chcę. Nawet mam miejsce dla niej ale mąż nie ma czasu jak na razie. Nic skończy budować grila.to będę my przypominać i studni

Ania ta studnia jest prawie od początku i wiatrak też, ale z wiatraku zrobiła się latarnia. M kupił gdzieś koło Nowego Tomyśla przy trasie.