Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Agatorek 22:43, 04 mar 2021

Zrób reklamację albo zwrot „towaru”. Innej opcji tu nie widzę.
Kokesz 22:53, 04 mar 2021

Ja bym reklamowała.
Możesz napisać na priv co to za sprzedawca?
Milka 05:38, 05 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Dziewczyny to są hosty.
Zagadkę odgadła Renata!

Zapłaciłam 120zł za 6 host z wysyłką.

Żeby było śmiesznie kupowałam u mnich już 3 razy i byłam zadowolona, teraz był 4 raz.

U jednej hosty korzonki, przyjrzyjcie się, one są martwe -czarne (z tych pourywanych).

U drugiej hosty (3 zdjęcie)odcięty jest stożek wzrostu.

U kolejnej, jest taka mini mini, a przecież sprzedaje się wg wielkości doniczki no nie?
To mogli włożyć do doniczki 5 litrowej i skasować 50zł za sztukę... czy to jest dopuszczalne???

Ja się nie czepiam , że nie mają liści, one teraz powinny mieć już kiełki i przede wszystkim powinny być ukorzenione.

Szok!
Takie dziadostwo trzeba tępić i tu na forum też pokazać, kto to sprzedał. Koniecznie reklamuj, bo to nie są małe pieniądze. Między innymi dlatego ja już online nie kupuję.
Daria potrzebujesz host, poczekaj, będziesz mieć ode mnie różne gatunki i rewelacyjne wielkie okazy. Jakie konkretnie kolory są ci potrzebne?
Draństwo, inaczej się tego nie nazwie. Elaty tez masz u mnie zaklepane, tylko ciut jeszcze poczekaj.
Milka 05:41, 05 mar 2021

Jeszcze żeby padało ☺️

Wstałam, patrze na latarnię i leje u mnie. Miało być wczoraj, ale udało się bez lania i wczoraj mnóstwo roboty podciągnęłam.
Milka 05:43, 05 mar 2021

Kupiłam dziś lokalnie kompost robiony metodą Berkley'a .

Pan, który go robi jest po prostu fanatykiem permakultury, temat rzeka...

Wzięłam 4 kubiki kompostu.

Na pewno dam go na warzywnik ale jeszcze do sadzenia roślin ozdobnych

Na warzywniku mam rozrzucony od grudnia obornik, na to teraz rozgarnę kompost, posypię mączka bazaltową, dam lawę wulkaniczną i pumeks. No i będę siać, sadzić swoje warzywna. Potem jeszcze nastawie gnojówkę z pokrzyw. Mam ochotę też zrobić jeszcze EM własnej produkcji☺️☺️

Na warzywniku obornik, doszedł kompost.

Super kompost, jak moja ziemia.
I fajne te nożyce do wysokiego cięcia.
SlonecznyOgrod 08:35, 05 mar 2021

Napisałam reklamację na wieczór, no to mnie dzisiaj z łóżka zwalili... Będę odsyłać.
Usłyszałam że oni specjalnie je tak dzielą nożem i te dzielili na jesieni i nie zdążyły się ukorzenić...pfff
Agatorek 08:39, 05 mar 2021

Przez takich oszustów, bo to dla mnie jest oszustwo, wysyłanie takiego „czegoś”, jeszcze masz dodatkową robotę.
MiluniaB 10:53, 05 mar 2021

Krótko - nie ładnie sprzedawca postąpił
Ciekawe jak potoczy się sprawa uznania reklamacji?

Nie kupuję roślin przez internet. Teraz jednak zamówiłam trawy. Pani powiedziała, że wysyłka w czerwcu. Próbowałam dyskutować, żeby przysłała w maju, ale twardo nie, bo sprzedaje w trzy litrowych doniczkach i to mają już być widoczne solidne kępy - zobaczymy.
anpi 12:12, 05 mar 2021

Ale sprzedawca nieuczciwy
Ja w tamtym roku też zniechęciłam się zakupami internetowymi od nieznanych sprzedawców. Ale ci sprawdzeni też czasem upchną coś mizernego między ładne sadzonki.

Też myślę skąd to wsiąść niedrogo hosty, a potrzebuję sporo. Bo postanowiłam usunąć kamyczki spod reszty Skyrocketów , bo już mam dość corocznego czyszczenia ich ze spadających igieł i liści, które ciągle tam jesienią nawiewa wiatr.

Na twój kompost aż miło popatrzeć!
Zakrecona 12:34, 05 mar 2021

Przyszłam od Asi zobaczyć Twoją przesyłkę, ale to już jest coś okropnego