Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

pestka56 18:44, 18 lip 2017

No, mnie się zdarzyło w Sadowniczym. Zrobiłam zakupy w sumie na ponad 400 zł. Przedpłaciłam, żeby na pewno wszystko było, bo u nich jak się tuż przed terminem sadzenia zamawia, to najczęściej już resztówki mają. Przysłali terminowo, ale jak pudła otworzyłam, mało mnie szlag nie trafił. Doniczki wymieszane, ziemia luzem, a rośliny połamane. Zrobiłam zdjęcia i wstawiłam im na facebooka. Natychmiast odezwał się szef. Przepraszał, tłumaczył, że pracownik, który tak spakował już nie pracuje. Zaproponował, żebym wybrała rośliny o równej wartości jako rekompensatę. Ale już była jesień i nic nie mieli z tego co mnie interesowało. Dopiero na wiosnę dostałam przesyłkę.
A z tamtego nieszczęsnego zakupu rośliny chorowały, ale większość przeżyła.
SlonecznyOgrod 22:14, 18 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
Twoje juki przekwitly. A moje dopiero sue6 rozkrecily.super ten rzut na ogród z góry i do tego piękna petunia czy surfinia.
A co bedzie rosło wokół oczka???

Juki w większości przekwitły, kwitną jeszcze może ze 4szt, widać je daleko na szerokich kadrach ale już, już kończą.
Ja tez lubię oglądać ( nie tylko u siebie ) szerokie kadryłapię wtedy rozeznanie
Surfinia, w tym roku limonkowa

SlonecznyOgrod 22:17, 18 lip 2017

pestka56 napisał(a)
No, mnie się zdarzyło w Sadowniczym. Zrobiłam zakupy w sumie na ponad 400 zł. Przedpłaciłam, żeby na pewno wszystko było, bo u nich jak się tuż przed terminem sadzenia zamawia, to najczęściej już resztówki mają. Przysłali terminowo, ale jak pudła otworzyłam, mało mnie szlag nie trafił. Doniczki wymieszane, ziemia luzem, a rośliny połamane. Zrobiłam zdjęcia i wstawiłam im na facebooka. Natychmiast odezwał się szef. Przepraszał, tłumaczył, że pracownik, który tak spakował już nie pracuje. Zaproponował, żebym wybrała rośliny o równej wartości jako rekompensatę. Ale już była jesień i nic nie mieli z tego co mnie interesowało. Dopiero na wiosnę dostałam przesyłkę.
A z tamtego nieszczęsnego zakupu rośliny chorowały, ale większość przeżyła.

To się często zdarza, dlatego miałam obawy.
Chociaż sama też wysyłam paczki, ale zawsze było dobrze
No trudno, ja nie kupiłam oni nie zarobili. Zarobią inni za to
gosika67 09:58, 19 lip 2017

Daria ale się u Ciebie dzieje, ja teraz przyklapłam. Posadziłam lawendy i 1 trawę.
Wczoraj walczyłam z chwastami, komary cięły jak diabli. Mam nową pergolę, chcę posadzić clematisa lub wiciokrzew, znasz jakiś pachnący wiciokrzew?
SlonecznyOgrod 13:00, 19 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Daria ale się u Ciebie dzieje, ja teraz przyklapłam. Posadziłam lawendy i 1 trawę.
Wczoraj walczyłam z chwastami, komary cięły jak diabli. Mam nową pergolę, chcę posadzić clematisa lub wiciokrzew, znasz jakiś pachnący wiciokrzew?

Robię na tyle ile siły mi pozwalają i chęci Człowiek sam podświadomie robi jak ma siły, jak nie ma to znak, że musi odpocząć. Miałam tak z biegami , musiałam trochę odpuścić, bo byłam słaba a ja była przerobiona i brakowało mi elektrolitów. Siła sama do ciebie wróci
Wiciokrzew pachnący to taki jak ja mam Pomorski Serotina, ale ty też go miałaś.
SlonecznyOgrod 22:07, 19 lip 2017

Kaktus zakwitł równocześnie dwoma kwiatami.
Jeden po drugim zdarzało się juz ale równocześnie dwie trąby to jeszcze nie.
I jak kwitnie to zawsze wieczorem się otwiera jutro juz będza marniały, zawsze tylko 1 dzień kwitnie.

Monia81 07:47, 20 lip 2017

Kwiaty ten kaktus to ma piękne i duże, ładny...
SlonecznyOgrod 11:01, 20 lip 2017

Rośliny, które dostałam.
Ślaz

Brunera Jack Frost, a będę miała jeszcze jedną, taką jaka mi się podoba, widziałam w czasopiśmie i mnie zachwyciła, taka z żółtym obrzeżeniem.

Żurawki

Winogron też dostałam, ale nie w tym roku.
SlonecznyOgrod 11:06, 20 lip 2017

Monia81 napisał(a)
Kwiaty ten kaktus to ma piękne i duże, ładny...

Zobacz jakie duże
SlonecznyOgrod 11:22, 20 lip 2017

Lilie, floksy, mieczyki od teściowej.
A te drobne kwiatuszki jakby Bożykwiat to samosiejki i jest ich już sporo.