Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród za grosze

Ogród za grosze

Mirka 20:19, 24 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jak przyjedziesz zobaczysz moje wydmuchowisko. U mnie wiatr się rozpędza z trzech stron ok 5 km nawet tuje nie pomagają. Za tuje wiatr opadnie i pędzi dalej.
U mnie też wiatr hula. Sąsiad kupił działkę wyciął wszystko w pień i nasadził truskawek.
Rosa 22:10, 24 paź 2017

Milka napisał(a)
Szalejesz Ewo, tyle cebul, wiosna będzie cudowna zwłaszcza, że komponujesz kolorystycznie, plamami; ta kalina faktycznie cudowna, jarzy z daleka. Świetnie masz w ogrodzie, bardzo się zmieniło, dojrzało

No kiedyś kupiłam Irenko 100 cebulek i troszkę się rozmnożyły . To one szaleją nie ja .
Kalinę polecam, na wiosnę będę cięła i robiła sadzonki. Zajmuje niewiele miejsca i w Miłkowie na pewno się zmieści .
No widzisz, ogród dojrzewa a ja się starzeję, i cały czas obmyślam jak mieć w nim najmniej roboty . Mam nadzieję w przyszłym roku zakończyć przesadzanie i zmiany na rabatach, ale czy to możliwe, dopóki jest trochę siły by utrzymać łopatę ?
Rosa 22:13, 24 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jak przyjedziesz zobaczysz moje wydmuchowisko. U mnie wiatr się rozpędza z trzech stron ok 5 km nawet tuje nie pomagają. Za tuje wiatr opadnie i pędzi dalej.

Elu, jak wieje wietrzysko to i u mnie, pomimo takiej zabudowy wyrywa parasol, chociaż podstawa waży 70 kg . Co roku kupuję nowy i za każdym razem mocny, podobno .
Rosa 22:18, 24 paź 2017

Mirka napisał(a)
U mnie też wiatr hula. Sąsiad kupił działkę wyciął wszystko w pień i nasadził truskawek.

No czytałam .... ułożył słomę i się zapaliła i popaliło Ci krzewy . Ale z dwojga złego lepsze pole truskawek niż chwastowisko.
Na wiatr nie ma siły, chociaż posadzone w czworobok żywopłoty (prawie w kwadrat) dają niezłą osłonę przy długiej działce, ale dają też cień.
Milka 11:56, 29 paź 2017

Rosa napisał(a)

No kiedyś kupiłam Irenko 100 cebulek i troszkę się rozmnożyły . To one szaleją nie ja .
Kalinę polecam, na wiosnę będę cięła i robiła sadzonki. Zajmuje niewiele miejsca i w Miłkowie na pewno się zmieści .
No widzisz, ogród dojrzewa a ja się starzeję, i cały czas obmyślam jak mieć w nim najmniej roboty . Mam nadzieję w przyszłym roku zakończyć przesadzanie i zmiany na rabatach, ale czy to możliwe, dopóki jest trochę siły by utrzymać łopatę ?

Też się zastanawiam czy to możliwe, no bo rośliny zwiększają objętość i rozłazi się plan nasadzeń
Ewo, podaj adres, wyślę ci trawki i złocień ogrodowy Clara Curtis, jest fantastyczny i miodkiem pachnie
Dziś pogoda, jak w kotle miałam jechać na zakupy budowlane, ale w końcu uprosiłam męża, aby jechał sam taki leń mnie opanował ściskam
Rosa 12:18, 29 paź 2017

Irenko
u mnie rośliny muszą rosnąć tak jak ja chcę, od tego mam sekator .
O trawkach pomyślimy na wiosnę, bo jesienią trawki u mnie nie dają rady.
Mam jeszcze do wsadzenia na cienistej za domem 8 cisów dawida kupionych w promocji -30%. No musiałam wziąć . Czekam aż konkubent córki skończy mi stawiać murek oporowy, ale stale u mnie leje .
Chciałam tam zrobić taki trochę leśny zakątek, cisami zasłonić kompostowniki i dać 3 cisy w trójkącie na tle białej ściany. Pod cisami posadziłabym psiząb, marzy mi się trójlist i epimedium no i mam brunerę i piękną odmianę żurawki limonkowej od Toszki i tojeść rozesłaną.
Milion pomysłów na minutę a co z tego zostanie na wiosnę nie wiem .
Milka 12:33, 29 paź 2017

Dobrze Ewo, wiosną daj znać
Faktycznie sporo do wsadzenia i fajny pomysł na leśny zakątek, same doborowe rośliny wybrałaś
Poluję na psiząb i trójlist, tylko gdzie ja wcisnę Sporo siałąm, przesadzałam, teraz juz nawet nie pamiętam, co i gdzie wiosną pewnie znowu widły w ruch pójdą

Masz chociaż pomysły, ja na razie żadnych, coś mnie wena opuściła
Rosa 16:09, 01 lis 2017

już powstaje

Rosa 16:10, 01 lis 2017

Rosa 16:11, 01 lis 2017

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies