Ooo super Też myślę żeby zagospodarować teren za ulicą ( fakt ze jest nasz i jest na nim trawa która jest regularnie koszona Ale oprócz tego nic się nie dzieje), który byłby wizytówką Takie marzenie mam ze sąsiedzi podłapią temat i wzdłuż ulicy powstanie jednen wielki ogród, a na początku stanie drewniana tablica z napisem "ulica ogrodowa"...póki co to marzenia,ale trzeba je realizować
Mam do was pytanko, bo babcia zrelacjonowała mi dzisiaj wschody i powiedziała, że szałwia "pada". Przesłała mi nawet zdjęcie i rzeczywiście...tak jakby zwiędła i padła...
Chyba ziemiórek nie ma, bo lepy są czyste, a w powietrzu nie zauważyła muszek...
Jaki więc może być powód? Za częste podlewanie? Za ciepło? A może za szybko wysiałem?
Póki co zostały rośliny, które "padają" zostały przeniesione do izolatki (parapet w innym pokoju)...
Może babcia nie zraszała, tylko podlała z góry konewką i się położyły - miałam podobnie rok temu ale po prostu je wykałaczką podniosłam i oparłam na niej i dały radę - to taka moja sugestia, ale niech się fachowcy od wysiewów wypowiedzą