Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 21:14, 26 lip 2018

Zana napisał(a)
Masz przepiękną zabudowę z czerwonej cegły, cudo

Miejscami zniszczona ale cieszy niezmiernie
Nowalijka 21:50, 26 lip 2018

No Radziu, szykują się zmiany i ciężka praca, ale dla nas ogrodników to małe wyzwanie. Czego nie zrobimy żeby było pięknie. Trzymam kciuki. Fajny miałeś wypad. U mnie aminek od Ciebie tez kwitnie
gogo 22:31, 26 lip 2018

Witaj Radziu, czy aminek to jest egipski czy wielki i czy się wysiewa sam. Coraz bardziej mi się podoba, może dopiszę do listy
ElzbietaFranka 23:55, 26 lip 2018

Jes, cze piszesz ze masz kury to i obornik kurzy zyc nie umierac syp lub podlewaj rozcienczonym obornikiem krzaki szalu dostana.
gosika67 10:49, 27 lip 2018

Radziu mówię o niewypałach jakie znaleźli w Głogowie. Ale czy w Waszym Głogowie?
Radziu2013 21:51, 31 lip 2018

Prace ruszyły dzisiaj...Mircia (Ogrodowy spektakl trwa) miała rację mówiąc, że żeby wziąć sie za robotę trzeba zaprosić sobie gości...i o to 18.08. Przyjeżdża do nas rodzina z Rzeszowa...a przyjeżdża tak raz na 5lat więc trzeba pokazać sie znie najlepszej strony...

Tal wiec zacząłem dzisiaj prace w zagrodzie dla kur...
Najpier moze pokaże całość tej zagrody...tylko proszę sie nie przestraszyć...otóż wczoraj wyglądała tak (bo dzisiaj już trochę sie zmieniło...

Stwierdziłem ze 4kury nie potrzebują tyle miejsca, więc trochę im je ograniczę, a to co zostanie bedzie oczywiście przeznaczone pod kwiatki

W końcu ruszyłem do boju...
Dzisiaj zdejmowalem "darń" która miejcami była do kolan a miejscami do pasa...ta darń to oczywiście żart
Radziu2013 22:00, 31 lip 2018

Po ryciu ryciu i jeszcze raz ryciu szpadlem...

Dodatkowo zdejmowałem siatkę (widzieliście ją w poprzednim poście~jak była poprowadzona), wykopalem słupki i wkopalem je na nowo i założyłem na nowo siatkę (według tego jaki kształt bedzie miała nowa zagroda)...ale na zdjęciach juz tego nie ma bo bylo juz ciemno...

Jutro czeka mnie murowanie, nawożenie ziemi, wyrównywanie ziemi i pare innych...

Aha...jeśli macie jakieś propozycje...co mogę zrobić z widocznymi na zdjęciach oknami (to szopka sąsiada) żeby tak nie straszyły to będę wdzięczny...ja myślałem nad okiennicami...
Nowalijka 23:18, 31 lip 2018

Radziu w taki upał? Jesteś niesamowity, przeorałeś ten kawał, nie ma co...
asiak 07:19, 01 sie 2018

Robotny chłopak z Ciebie
eda 14:29, 01 sie 2018

Nie mam słów tylko brawo bić !!!! cudownie ale się napracowałeś podziwiam i pozdrów rodzinkę no to teraz możesz powojować jak tylko chcesz
a co pisałeś ściany cię straszą z kamienia? czy inne? bo kamień jest cudny bo widzę z kamienia buziaki i nie szalej za mocno