Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 12:46, 01 mar 2012

Martek, ja lobelie kupowałam w doniczkach, w zasadzie nic nie siałam jeszcze (lenistwo?) ale w tym roku sieję warzywka i ziółka !
ładną wizytówkę tworzysz Marto!
wanda7 18:03, 01 mar 2012

Ja sobie lobelie w tym roku posiałam, bo chcę mieć bardzo dużo, a na tyle sadzonek kaski szkoda. Bardzo szybko wschodzi na parapecie. Właściwie już po kilku dniach.
Fajnie, że u nas już wiosna. Wczoraj i dzisiaj cieplutko. Zaczęłam już pierwsze prace ogródkowe.
Wybacz Aniu, że tak wpadam jak grom z jasnego nieba, nie wiadomo skąd, ale na razie nie dam rady przeczytać wąteczka od początku. Wszystko w swoim czasie, W wolnej chwili na pewno nadrobię;D
anula_wn 21:07, 01 mar 2012

Witaj Wando! wpadaj sobie kiedy chcesz i jak chcesz, nawet jak grom miło mi bardzo !
co do nadrobienia w czytaniu....mam wątpliwości...ja już od dawna nie daję rady ....
a co do wysiewania, to chyba brak mi czasu i cierpliwości - to pikowanie, przesadzanie....chyba, że do gruntu od razu, to tak!
pozdrawiam i zapraszam
Neska 22:58, 02 mar 2012

A ja osiwieję z moją lobelią. Wzeszła owszem tylko z lupą ją chyba będę pikować.
Ana 11:53, 03 mar 2012

Ja też mam lenia, nie sieję...chyba posieję tylko do gruntu groszek pachnący w tym roku...i może zioła do skrzynek...A tak czeka mnie wydawanie kasy na sadzonki w ogrodnicznym

Anula jak tam przedwiośnie u Ciebie? Dużo pracy? Ja może będę w W-wie w połowie kwietnia na dzień lub dwa
anula_wn 21:12, 03 mar 2012

Kasiu, Jesteś b. dzielna ! pokaż koniecznie te swoje siewki, może i ja się kiedyś pokuszę.....

Ana, przedwiośnie powitało pierwszym krokusikiem !!! i paroma przemarzniętymi roślinkami.... pewnie nie wszystkie straty wypatrzyłąm dzisiaj..... poza tym był piękny dzień, słoneczny i dość ciepły
Jak będziesz w W-wie koniecznie musisz mnie odwiedzić - choć ja tak pod miastem jestem..... zapraszam serdecznie!
anula_wn 21:16, 03 mar 2012

dzisiejszy słoneczny dzień !
mamy wiosnę

piierwszy krokus i te co dopiero wychodzą nieśmiało....
Syla 21:21, 03 mar 2012

Zapowiada się piękna wiosna kolorów .... początki już widać
anula_wn 21:22, 03 mar 2012

szacowanie strat....... troszkę ich jest

niestety, te wrzośce padły , dobrze, że bukszapan przetwał !
anula_wn 21:23, 03 mar 2012

zobaczymy Syla co przetrwało! nasadziłam tyle cebul, ale póki co mizernie to wygląda....