Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

GabiK 08:54, 02 sie 2012

Anula, czasem zazdroszczę takim osobom, co muszą coś robić. Ja nie muszę, a nawet organizm się buntuje jak robię. Dla mnie nie ma problemu cały dzień nic nie robić - czytać, oglądać.
Nie mam syndromu pszczoły, jak to kiedyś nazwałam w rozmowie z taką ciągle kręcącą się koleżanką. Nie mam potrzeby bycia pożyteczną, robienia czegoś sensownego itd.
paola1a 08:56, 02 sie 2012

anula_wn napisał(a)

Beatko - dziękuję za odwiedzinki! wiesz, pomyślałam sobie, że mam ogród to muszę się też nim cieszyć a czas z dzieckiem - bezcenny! czas tak szybko mija...... (to chyba nostalgia przedurodzinowa )

Oj prawda Aniu Mojemu starszemu synkowi dopiero pięty roczek leci a już mam podobne odczucia, zwłaszcza jak w tym roku zaczęli go masowo odwiedzać koledzy i nie koniecznie - jak dotychczas- fascynuje go głównie mama i młodszy braciszek.
A co do limki to mnie pocieszyłaś - myśłałam że ona ma co najmniej 10 latek. Moja najstarsza dopiero trzyletnia ale nabiera kształtów ( one chyba raczej szybko rosną) tylko że wciąż jeszcze w pąkach- jakoś póóźniej u mnie kwitnie
anula_wn 09:01, 02 sie 2012

Wieloszko wiem !!! Danusia mi powiedziała, więc wczoraj przesadziłam jedną na słonko, do brzózek (będzie miała sucho) i zobaczymy ..... drugą testuję w miejscu "prawie-dobrym"..... nie wiem jednak jak z wymarzaniem będzie.....

zreszta z lawendą miałam podobnie, nie kwitła , bo miała za mało słonka teraz dałam jej piachu, i siedzi w słonku
anula_wn 09:04, 02 sie 2012

GabiK - no ja nie usiedzę ! nawet jak pracuję przy komputerze to mnie nosi (a to okno umyję - dzisiaj np. już jedno umyłam drugie czeka), a to ugotuję....
ale lubię też leniuchować - najbardziej na plaży, na słonku, przy szumie fal ! to mój świat - zresztą miałam plażę od zawsze, tak się wychowałam ! i brakuje mi tego jak nie wiem !!! przestrzeni, szumu..... ehh
anula_wn 09:07, 02 sie 2012

paola1a napisał(a)

Beatko - dziękuję za odwiedzinki! wiesz, pomyślałam sobie, że mam ogród to muszę się też nim cieszyć a czas z dzieckiem - bezcenny! czas tak szybko mija...... (to chyba nostalgia przedurodzinowa )

Oj prawda Aniu Mojemu starszemu synkowi dopiero pięty roczek leci a już mam podobne odczucia, zwłaszcza jak w tym roku zaczęli go masowo odwiedzać koledzy i nie koniecznie - jak dotychczas- fascynuje go głównie mama i młodszy braciszek.
A co do limki to mnie pocieszyłaś - myśłałam że ona ma co najmniej 10 latek. Moja najstarsza dopiero trzyletnia ale nabiera kształtów ( one chyba raczej szybko rosną) tylko że wciąż jeszcze w pąkach- jakoś póóźniej u mnie kwitnie

Paola, mój syn skończy 5 lat za 2 miesiące ! nie wiem kiedy to zleciało !!! wszyscy, co mają starsze dzieci, mówią, że to mija błyskawicznie więc jestem rozdarta między czasem dla dziecka, dla ogrodu, dla siebie.....
Limka rośnie bardzo fajnie! ja w zeszłym roku dosadzałam pod oknem kuchennym, w tym roku już są całkiem spore - cyknę fotkę i Ci pokażę zaraz więc za rok.....będą wielkie !
anula_wn 09:11, 02 sie 2012

oki, kobitki lecę !
muszę okno umyć, na zakupy, ciasto upiec- wszak jutro KUBUSIOWO ! trzeba się przygotować
BEATA_S 09:14, 02 sie 2012

anula_wn napisał(a)
.......... jestem rozdarta między czasem dla dziecka, dla ogrodu, dla siebie.....

Podpisuję się pod tym !!!
U mnie w ubiegłym roku rządził ogród, teraz jest czas dla dzieciaków, a w następnym.........
BEATA_S 09:16, 02 sie 2012

anula_wn napisał(a)
oki, kobitki lecę !
muszę okno umyć, na zakupy, ciasto upiec- wszak jutro KUBUSIOWO ! trzeba się przygotować

Marchewkowe? Aniu , zrobiłam ostatnio z Twojego przepisu na ogrodowej kuchni. PYCHOTA!
anula_wn 09:47, 02 sie 2012

BEATA_S napisał(a)

.......... jestem rozdarta między czasem dla dziecka, dla ogrodu, dla siebie.....

Podpisuję się pod tym !!!
U mnie w ubiegłym roku rządził ogród, teraz jest czas dla dzieciaków, a w następnym.........

ja też ogarnęłam ogród, więc mam więcej czasu (zwłaszcza z nawodnieniem!)
ale myślę Beatko, że trzeba znaleźć złoty środek ! bo...szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko!
anula_wn 09:48, 02 sie 2012

BEATA_S napisał(a)

oki, kobitki lecę !

Marchewkowe? Aniu , zrobiłam ostatnio z Twojego przepisu na ogrodowej kuchni. PYCHOTA!

przepis faktycznie dobry - ciasto marchewkowe jest niezawodne !
ale tym razem tarta cytrynowa i muffinki bananowe