Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Joku 10:50, 15 lip 2021

No to już mniej więcej wiem . Ja byłam u ciebie kilka razy to teraz kolej na ciebie, kierunek: wschód. Może Młodzi się kiedyś wybiorą do Trójmiasta i ciebie zostawią u mnie na trochę?
hankaandrus_44 11:19, 15 lip 2021

Jolu, Z tym gorzej, ale nie niemożliwe. Dziękuję za zaproszenie.
Dragonka 19:12, 15 lip 2021

Haniu dziękuję za relację! Jak jechaliśmy wczoraj do lekarza Tata opowiadał. Z ulicy Władysława skręcało się w Cichą, było tam sześć poniemieckich domów..Za domami biegły tory niedaleko. Tata mówi , ze to jak wieś było Do szkoły chodził do sp nr 4 a wcześniej do "jedynki", tej starej. Kawałek drogi bo chodzili piechotą a w zimę podczepiali z bratem sanki do autobusu, i hajda! do szkoły, tacy mądrzy Mówi, że jeszcze z 15 lat temu jak jeździł, zwiedzał Koszalin przejazdem- wielu ulic już nie poznał, tak się zmieniły ale znalazł jeden dom poniemiecki który pamięta. Koszalin to jednak jego dzieciństwo, sentyment ogromny pozostał. Pojechałby jeszcze chętnie, ale w tym stanie chyba już nie damy rady w taką daleką podroż.
Umęczył mnie wczorajszy dzień i pozapominałam wiele, muszę chyba kiedyś siąść i spisać jego wspomnienia,dla nas, na pamiatkę, bo nawet siostry moje niewiele wiedzą o jego życiu wtedy. Bardzo lubię takie wycieczki w głąb czasu..
Dragonka 19:16, 15 lip 2021

Ale masz pomidorów! U mnie ledwo kwiatki na razie, chyba nic z nich nie będzie w tym roku.

Kwiatów masz całe mnóstwo, przyjemnie musi Ci być tak siedzieć w cieniu i je podziwiać, ja bym mogła godzinami patrzeć.

A powiedz co to na zdjęciu jest? Bardzo ładne- nie znam się ale liście jakby rozchodnika, czy znowu strzelam na ślepo?

hankaandrus_44 napisał(a)

A tak po kolei idąc wzdłuż szklarni i obchodząc trawniczek w lewo.

hankaandrus_44 19:42, 15 lip 2021

Dragonka napisał(a)

Haniu dziękuję za relację! Jak jechaliśmy wczoraj do lekarza Tata opowiadał. Z ulicy Władysława skręcało się w Cichą, było tam sześć poniemieckich domów..Za domami biegły tory niedaleko. Tata mówi , ze to jak wieś było Do szkoły chodził do sp nr 4 a wcześniej do "jedynki", tej starej. Kawałek drogi bo chodzili piechotą a w zimę podczepiali z bratem sanki do autobusu, i hajda! do szkoły, tacy mądrzy Mówi, że jeszcze z 15 lat temu jak jeździł, zwiedzał Koszalin przejazdem- wielu ulic już nie poznał, tak się zmieniły ale znalazł jeden dom poniemiecki który pamięta. Koszalin to jednak jego dzieciństwo, sentyment ogromny pozostał. Pojechałby jeszcze chętnie, ale w tym stanie chyba już nie damy rady w taką daleką podroż.
Umęczył mnie wczorajszy dzień i pozapominałam wiele, muszę chyba kiedyś siąść i spisać jego wspomnienia,dla nas, na pamiatkę, bo nawet siostry moje niewiele wiedzą o jego życiu wtedy. Bardzo lubię takie wycieczki w głąb czasu..

Basiu, dziś już nie zdążę, ale może jutro lub w sobotę, wybiore się na tę ulice i zrobie kilka zdjęć, dla Twego taty. Cichej już na pewno nie ma. Ale okoliczne domy jeszcze są. Może mu sie przypomną. Zdrowia dla taty i dla Was.
gogo 21:10, 15 lip 2021

A zawilce? Rosną w pełnym słońcu. Gleba pod nimi, prawie sam piach. Obok liliowiec,i rudbekia błyszcząca. I róża. Od 10lat na tym samym miejscu. Czy karmię czymś? Raczej niczym, Chyba żywią się tym, co ukradną sąsiadkom. Bo raz na jakiś czas podlewam liliowca i róże gnojówką z trawy. Nie za często, raz w miesiącu. A zawilce potrafią przedostawać się o spory kawałek od macierzy. widzę nowe odrosty o metr na trawniku.

Haniu, czasem w marketach można kupić coś fajnego, a te pomidorki są na dodatek ładne
Dzięki za informacje o zawilcach, dam im jutro gnojówkę, może się namyślą i zaczną kwitnąć.
Bo to szczyt wszystkiego, ale na 11 sporych sadzonek tylko jedna ma kilka łodyżek z kwiatami, a druga dokładnie jeden
hankaandrus_44 21:29, 15 lip 2021

Grażynko moje zawilce będą takie, i nie pamiętam czy tam przypadkiem nie jedna sadzonka tylko jest. fotka ubiegłoroczna

A tak z rozpędu uszykuję Tobie przesyłkę po niedzieli, własnie z zawilcem, bo mam gdzieś wysianą jakąś nie w tym miejscu. i jeszcze coś, ale to niespodzianka.

eda 23:57, 15 lip 2021

W Mielnie plaża mokra,
tę mgłę z deszczem widzę z okna.
Moje chęci niebo ma za nic,
ogród, już nie płacze suchymi łzami.
Ma wody wg potrzeby.
A ja, głowę suszę,
czy dziś do ogrodu wyruszę.

Nie wygląda to zbyt radośnie,
chmury, deszcz i zielsko rośnie.
Ale wolę "step zielony"
niżli taki na wiór ususzony!

Miłego weekendu.

Ja też ja też wolę stepy zielone nawet gdy są chwasty da się przeżyć jasne buziaczki Hanuś i spokojnej nocy i niech wypad do ogrodu się uda życzę Motylek w dychę cudowny
hankaandrus_44 00:07, 16 lip 2021

Edytko, Ty jeszcze nie śpisz? Cieszę się, że jesteś, ale pewnie zarobiona po kokardki?
Co tam zielsko, to tylko inna forma obornika albo kompostu. Jak komuś przeszkadza, to niech przyjdzie i zrobi ładnie. No nie?

eda 00:29, 16 lip 2021

Edytko, Ty jeszcze nie śpisz? Cieszę się, że jesteś, ale pewnie zarobiona po kokardki?
Co tam zielsko, to tylko inna forma obornika albo kompostu. Jak komuś przeszkadza, to niech przyjdzie i zrobi ładnie. No nie?

Hej kochana jakoś nie mogę ..ale już lecą mi oka ...na urlopie jestem haa i przyjmuje wciąż gości odpocznę w pracy pewno bo co innego będę robić w sierpniu teraz soczek wiśniowo porzeczkowy wyszedł