Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

tulucy 15:31, 04 lis 2017

Ja nie przycinam przesadzanych... Leń jestem. Do tego pozbawiłabym się kwitnienia co poniektórych tłoczących tylko raz...
Gardenarium 16:52, 04 lis 2017

Madzenka napisał(a)
Priorytety na tyle mi się pozmieniały, że jeszcze nie posadziłam cebulowych...

To i nie martw się. Priorytety ważniejsze, a cebule zdążysz posadzić. Ciepło ma być.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 00:09, 05 lis 2017

Priorytety.. też mam inne... nie zawsze po mojej myśli.. wogle nie po mojej myśli.. ale co zrobić?
Kindzia 09:01, 05 lis 2017

Szkoda, że tu Cię mało...ale to się znowu zmieni, mam nadzieję

Róże do przesadzania też przycinam, obrywam liście. I jesienią je skracam, nie zostawiam takich wysokich. Właściwe cięcie potem wiosną, oczywiście.
kamila66 09:23, 05 lis 2017

Marzenko fotki październikowe są cudne
Iwk4 12:22, 05 lis 2017

Madzenka napisał(a)
Anima przesadzane róże przycinam. Ale nie robię tego nisko jak w szkółkach, tylko wyżej a potem resztę ścinam wiosna.
Może rózomaniaczki napiszą jak to robią?

Ja tak samo. Twoja szkoła Madżenko.
Macham łapką. Wrzuć choć parę fotek ogrodu.
Brakuje mi twoich rad. Jakoś w ogóle mało ostatnio się dzieje na moich ulubionych wątkach. Tu czerpałam zawsze dobre rady, byłaś moim kalendarzem prac ogrodowych. Będę musiała się cofnąć o rok, skoro na razie Madżen nie masz zbyt wiele czasu.
Buziaki zostawiam
20:36, 05 lis 2017
Iwk4 napisał(a)

Ja tak samo. Twoja szkoła Madżenko.
Macham łapką. Wrzuć choć parę fotek ogrodu.
Brakuje mi twoich rad. Jakoś w ogóle mało ostatnio się dzieje na moich ulubionych wątkach. Tu czerpałam zawsze dobre rady, byłaś moim kalendarzem prac ogrodowych. Będę musiała się cofnąć o rok, skoro na razie Madżen nie masz zbyt wiele czasu.
Buziaki zostawiam

świetny komentarz ale trudno mi sie z nim nie zgodzić sama prawda
Luki 21:08, 05 lis 2017

Marzenko u Was cieplej to jeszcze masz sporo czasu na cebule. Coś mam takie wrażenie, ze wielu ogrodników jakoś bardziej na tą zimę się cieszy, ja na pewno do tej grupy należę bo odpoczynek od ogródkowania bardzo wskazany i zajęcie się innymi sprawami
malgorzata_s... 21:51, 05 lis 2017

Życie się zmienia to i priorytety Ogród dopracowany więc daje radę Pięknie
Madzenka 02:07, 06 lis 2017

Kochani na razie wypoczywam, w ciepełku pod palmami. Zatem zdjęć jesiennego ogrodu chwilowo nie będzie. W weekend, jeśli nie powitają mnie jesienne deszcze, zapodam niwe zdjęcia. Planuje tez posadzić cebulowe.
Próbowałam nadrobić niektóre watki i widzę, ze się niewiele na nich dzieje. Ogrodowisko spowolniło jesiennie. Potrzeba świeżej krwi, czyli nowych ogrodów a weteranami musza oddać pałeczkę nowym forumowiczom
Służę radami, obiecałam sobie w weekendy być na forum.
Domyślacie się , ze w tym roku okres przed 1.11 nie był dla mnie dobry, dlatego uciekłam zaraz po świecie na inny kontynent aby nie myślec,... Ale wracam powoli